Boxerii călărășeni au mulțumit astăzi conducerii PSD Călărași

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Boxerii călărășeni au mulțumit astăzi conducerii PSD Călărași

Sportivii boxeri călărășeni, multiplu medaliați național și/sau internațional, antrenorii și conducerea clubului sportiv municipal Călărași au mulțumit astăzi 26 ianuarie lui Marius Dulce, președintele organizației municipale PSD Călărași, pentru inițiativa sa de realizare a unei Săli de Box. Situată vizavi de Stația de Ambulanță, sala a fost realizată pe locația unui fost punct termic… Proiectul a fost susținut și de fostul viceprimar Virgil Dumbravă iar anul trecut acesta a fost reabilitat, modernizat. Campionii la box călărășeni au înconjurat pe social democrați, activitatea sportivă legată de practicarea boxului de către Marius Dulce fiind bine cunoscută de tineri. Dumitru Chirilă, directorul CSM Călărași a făcut referință și la cei care nu mai sunt, cum ar fi regretatul Dan Eugen Cristodor căruia îi plăcea să fie alături de sportivii pe care-i sponsoriza cu echipament.

Performanța sportivă a boxerilor călărășeni este greu de egalat cu alte discipline sportive. Nu se pot face referiri cu fotbalul sau handbalul, spuneau în discuții călărășeni adunați în jurul lui Pele, patronul restaurantului Intim. S-a vorbit mult și despre performanța călărășenilor de a înfrânge pe ukrainieni în țara lor, țara boxului – unde și la farmacii se vând mănuși de box. S-a amintit despre ”abuzul” boxerilor călărășeni de a aduce în țară toate medaliile, dar și de aprecierile, teama pe care aceștia o trezesc ca adversari redutabili celor cu care boxează peste tot. Pentru meritele la promovarea boxului călărășean, Marius Dulce și alte personalități politice locale au primit diplome de la CSM Călărași.

Audiența a fost impresionantă: prefect, președintele Consiliului Județean Călărași, primar, oficiali dar și membrii marcanți ai Comunității. Aceștia au omagiat activitatea fostului deputat Damian Ioan ca arbitru A.I.B.A., dar și călărășean, de ziua sa de naștere ocazie cu care au conferit numele său Sălii de box din mun. Călărași. O onoare care îl obligă pe dl. Damian pentru o coordonare către alte rezultate care vor cinsti numele municipiului nostru internațional – se spunea. Un moment de aduceri aminte, față de vremurile trecute când unele victorii se obțineau cu pește și atenții. Despre vremurile când boxul se practica cu pasiune, cu dăruire și fără interes. Despre continuitate în boxul călărășean. Respect Ninel Damian.

S-au prezentat spațiile Sălii de box începând de la sala principală ce găzduiește ringul, dar și sălile secundare cu echipament sportiv modern, vestiare, dormitoare, sala de ședințe/conferințe, spații sanitare. O locație unde consilierii locali au aprobat investiția nu întâmplător – spunea președintele org. jud. PSD Călărași, drd. Ciprian Pandea. Investiția susținută de consilierii noștri a urmărit ca prin condițiile oferite să aducem un plus de valoare pregătirii sportivilor, aceasta venind ca aport pentru viitoarele victorii naționale și internaționale ale boxului călărășean. Echipa PSD a agreat investițiile în performanța sportivă și va susține pe sportivii noștri inclusiv pentru accesarea unor programe de excelență propuse municipalității de către președintele Federației Române de Box – invitat oficial al evenimentului de astăzi, a încheiat președintele Ciprian Pandea. Și consiliera deputatului PSD Călărași, Iulian Iacomi a precizat că pe parlamentarii PSD călărășeni îi preocupă foarte bunele rezultate obținute de sportivi, acestea fiind în legătură strânsă cu baza financiară, materială și logistică a sportivilor. Sănătatea tinerilor noștri, menținută prin sport arată starea națiunii, ei, tinerii vor construi viitorul pentru care parlamentarii PSD caută să traseze căi sigure de dezvoltare. S-a făcut referire la condițiile de pregătire similare din țări U.E., și s-a arătat că parlamentarii PSD se obligă să armonizeze legislația națională din domeniul sportului, în sensul legislației europene.

La final, antrenorii Valentin și Georgian Anghel, au prezentat o vitrină plină de cupe, succese ale boxerilor călărășei, audienței. Au fost prezentate și spațiile de pregătire/ antrenament ale sălii, iar Damian Ioan a invitat audiența la Podul 4 pentru a își serba ziua de naștere și acest minunat eveniment care cinstește municipiul Călărași.

În încheiere pentru cei interesați înregistrări video de la eveniment.