Borcea: Căminul Cultural este propus pentru reabilitare…VIDEO

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Borcea: Căminul Cultural este propus pentru reabilitare…VIDEO

Primarul Nedelcu Pațurcă Aniel a depus prin Compania Națională de Investiții un proiect de reabilitare/ modernizare a Căminului Cultural din satul Pietroiu. Locația este degradată ca urmare a infiltrațiilor de apă prin acoperișul distrus de vreme, iar în cămin de foarte multă vreme nu s-a desfășurat vreo activitate cultural – artistică, ne arată primarul com. Borcea. Proiectul este depus de 3 ani dar a avut de întâmpinat mai multe probleme de natură juridică, privind intabularea terenului pe care este construită clădirea. Am rezolvat toate aspectele impuse de studiul de fezabilitate și am încercat obținerea avizelor, dar alte localități au avut prioritate pentru că și-au depus complete proiectele – a arătat primarul Nedelcu Pațurcă Aniel, nemulțumit de conducerea primăriei anterioară mandatelor sale, întrucât a tratat superficial problema căminului cultural.

 VIDEO

Problemele au început din 2007 când suprafețele de teren aferente construcției nu au fost inventariate. Am reluat toate demersurile legale pentru ca proiectul să fie aprobat, cu avizele OCPI și avizarea proiectelor de consiliu local. Proiectul este unul amplu și presupune anveloparea termică pentru reabilitarea energetică a clădirii, obligatorie conform actualei legislații. Acoperișul este degradat total, iar infiltrațiile de apă au distrus tavanele și pereții clădirii. Ca destinație ne gândim să oferim aici un loc unde tinerii să poată prezenta spactacole școlare, unde să evolueze un ansamblu de dansuri populare, o bibliotecă sau loc de socializare pentru cei vârstnici. Poate fi util și realizarea unui cinematograf unde să proiectăm filme ori destinații pentru ca locația să fie folosită la nunți, așa cum era tradiția – a declarat pentru Atitudinea din Călărași, primarul Nedelcu Pațurcă Aniel.