Blocarea circulației pietonale continuă… În fața sediului Poliției

5 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Blocarea circulației pietonale continuă… În fața sediului Poliției

La disconfortul cotidian cauzat de gropile din carosabil de pe toate străzile din minunatul nostru municipiu se adaugă lucrările efectuate la supermarketul construit în curtea altui supermarket. Astfel, lucrările de la Lidl au ocupat acum pe lângă trotuar și o bandă de circulație.

Asigurarea autovehiculelor care pătrund în așa zisa intersecție de pe așa zisul bulevard al Eroilor Revoluției se face cu mari riscuri, de a fi acroșate de autovehicule aflate în trafic. Nesimțirea a atins la Călărași cote supreme. Pietonii nu au pe unde circula de vreo 6 luni, folosirea trotuarelor de pe bulevardul Republicii fiind interzisă de executanții lucrărilor la supermarketul LIDL. De necrezut că se poate întâmpla asta în vreo altă țară europeană…

Nici pe bulevardul Eroilor nu se poate circula, pe trotuare sunt descărcate/ depozitate mărfuri. Pe șosea direct sau pe trotuare se prepară betoane blocându-se circulația. Semafoarele din zonă sunt inutile. La fel de inutilă este și Poliția locală, care ar trebui să verifice și să sancționeze blocarea traficului auto și pietonal. Pentru că o Autorizație de construcție nu poate permite folosirea domeniului public după bunul plac, chiar dacă în spate se află investitori prieteni cu unele autorități locale.

Încă un subiect pe lista nepăsării acestor autorități este tăierea arborilor și desființarea zonei verzi de pe bdul Republicii. Încă o faptă interzisă de lege și pentru care, iată că ochii se închid. Se spune că, la acest supermarket se vor crea locuri de muncă și că acest investitor trebuie să fie deasupra legilor, încălcându-le din această cauză.

Despre utilitatea acestui supermarket, pe lângă blocajele în trafic, forumurile de discuții sunt pline de nemulțumiri: salarii mici la un volum de muncă imens, încălcări ale drepturilor angajaților, muncă peste program. Pe link, pe alt link, și pe multe alte link-uri salariații își arată nemulțumirea. Cât mai trebuie să suportăm mizeriile care ni se creează?