Blackjack și avantajul casei

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Blackjack și avantajul casei

 

Blackjack și avantajul casei

Adepții blackjack-ului știu deja că este vorba despre un joc care reușește să cucerească atenția oamenilor prin simplitatea ce îl caracterizează. Elementele din joc sunt ușor de înțeles și de reținut. Complexitatea apare de abia atunci când intrăm în anumite detalii, fiind vorba de varietatea de versiuni în care poate să fie găsit jocul. În timp ce unele jocuri online oferă oportunități atractive, precum sunt cunoscutele rotiri gratuite, blackjackul oferă șansa de a experimenta o nouă atmosferă, în cadrul unor noi versiuni. Același joc, reguli diferite! Cărțile rămân aceleași, iar termenii și regulile se abordează identic. Despre ce versiune de joc poate să fie atunci vorba și care este principala diferență? Este vorba de versiunile de blackjack în care se utilizează mai multe pachete de cărți. Acest lucru are un efect direct asupra avantajului casei. Haide să vedem despre ce este vorba mai exact.

Ce este numărarea cărților?

Unii jucători mai avansați aleg să utilizeze o tehnică interesantă. Tehnica de numărare a cărților constă în monitorizarea proporțiilor între cărțile cu valoare mare și cele cu valoare mică. Scopul este de a oferi o imagine de ansamblu jucătorilor asupra cărților rămase în pachet. Practic, jucătorii care practică această abordare își doresc să dețină un nivel mai ridicat de control asupra desfășurării jocului și a rezultatelor. Pe baza numărării cărților, jucătorii își pot forma o idee despre situația lor reală în timpul jocului.

 

Pentru a putea pune în practică această tehnică, se iau în considerare câteva  concepte specifice. Mai întâi trebuie să înțelegem termenul de ”running count”. În timpul jocului, jucătorii trebuie să atribuie o valoare de -1 cărților cu fețe, +1 pentru cărțile cuprinse între 2 și 6 și nici o valoare pentru cărțile cuprinse între 7 și 9. Desigur, fiecare sistem de numărare vine la pachet cu propriile valori, însă valorile menționate anterior sunt cele atribuite în cadrul sistemului Hi-Lo. Jucătorii încep să numere cărțile de la începutul pachetului, ținând cont de valorile atribuite cărților, pe măsură ce acestea sunt extrase din pachet. Valoarea va crește și va scădea cu fiecare carte trasă, iar suma rezultată este ceea ce cunoaștem sub numele de “Running Count”.

 

Acest concept vine cu un mic dezavantaj și anume faptul că, în absența numărului total de cărți rămase în pachet, nu oferă o imagine completă. Astfel este nevoie să fie generată valoarea adevărată. Se calculează prin împărțirea “Running Count” la numărul estimat de pachete de cărți rămase.  Astfel se ajunge la “valoarea adevărată pe carte”.

Numărul de pachete de cărți în joc

Cantitatea pachetelor de cărți folosite în joc se asociază direct cu avantajul casei, în jocul de Blackjack. În mod normal, un număr mai mare de pachete indică un avantaj al casei mai mare, ceea ce rezultă în șanse mai proaste de câștig pentru jucător. Acest lucru se explică prin creșterea variabilității jocului, odată ce mai multe pachete sunt incluse. Mai multe cărți generează rezultate mai imprevizibile. Am explicat anterior întregul concept de numărare a cărților. Atunci când mai multe pachete sunt incluse în joc, pentru jucători este mai dificil să folosească această tehnică într-un mod eficient și de încredere. Te întrebi care este legătura directă? Ei bine, chiar și pentru jucătorii avansați este mai greu să țină evidența exactă când este vorba de un număr mare de cărți de joc.  În același timp, avantajul casei crește deoarece există șanse mai mari pentru formarea unor combinații oportune de către dealer.

Avantajul Casei cu două sau mai multe pachete

Așa cum am spus, numărul de pachete folosite în blackjack contează. Prezența a două sau mai multe pachete influențează dramatic succesul jucătorilor. În acest fel, cazinoul își menține un avantaj matematic și jocul își păstrează suspansul caracteristic. În plus, întregul joc are tendința de a părea mai complex. Mesele în care se desfășoară astfel de variante de joc sunt de obicei mai spațioase, pentru a putea integra eficient prezența pachetelor extra. Pentru un joc obișnuit de blackjack se pot utiliza până la 4 sau chiar 8 pachete de cărți. Având în vedere aceste numere, adeseori se utilizează dispozitive automate pentru amestecarea cărților, care asigură corectitudinea și integritatea jocului. După ce masa este pregătită pentru runda de joc, dealerul se ocupă de distribuirea cărților. Jocul se desfășoară normal, conform regulilor specifice pentru versiunea jocului, indiferent de numărul de pachete de cărți folosite.

Concluzie

Între noroc și strategie, mai există un al treilea element care stabilește rezultatele finale ale fiecărei runde. Complexitatea și provocările aduse în joc de avantajul matematic sunt caracteristice blackjack-ului. Jucătorii se întrec între ei pentru a aborda cele mai bune strategii, în nenumărate încercări de reducere a acestui avantaj. Pentru a condimenta puțin jocul, numeroși fani joacă versiunile de joc care conțin mai multe pachete, care cresc semnificativ acest avantaj. Cazinourile sunt astfel privilegiate, iar jucătorii reușesc să se bucure de joc prin abordări inventive și stimulante. Nu mai încape loc de plictiseală atunci când joci cu șansele împotriva ta, mai ales atunci când păstrezi aprinsă speranța unui potențial succes.