Bilanțul României la președinția Consiliului Uniunii Europene

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Bilanțul României la președinția Consiliului Uniunii Europene

Exercitarea președinției Consiliului Uniunii Europene de către România a însemnat un succes enorm pentru Guvernul României și o oportunitate fructificată din plin de către țara noastră pentru a-și consolida imaginea la nivel european.

Bilanțul este impresionant, așa cum a precizat și premierul Viorica Dăncilă la bilanțul pe care l-a făcut săptămâna aceasta: aproximativ 2500 de reuniuni și evenimente, din care peste 2000 de reuniuni ale grupurilor de lucru, 64 de reuniuni la nivel ministerial ale Consiliului Uniunii Europene, un total de 300 de evenimente organizate în România, precum și găzduirea Summit-ul de la Sibiu.

În plus, cele 90 de dosare legislative închise într-un timp record de trei luni până la finalul activității legislative a Parlamentului European, în medie un dosar în fiecare zi, la care adăugăm 84 de Concluzii ale Consiliului UE adoptate pe multiple teme de interes comun, numeroase rapoarte de progres ale Președinției elaborate, Decizii de Consiliu aprobate, toate acestea au constituit un bilanț care face cinste țării noastre.

”Este un bilanț de succes pentru România și pentru Guvern”, a declarat președintele executiv al PSD Călărași, doamna senator Roxana-Natalia Pațurcă.

”Este încă o demonstrație de eficiență a actualei administrații guvernamentale a României și o dovadă că cei care se îndoiau de capacitatea țării noastre de a face față acestei provocări s-au înșelat. Sper ca președintele Klaus Iohannis să admită public că a greșit atunci când a declarat că România nu este pregătită pentru preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene, un gest care a determinat la acea vreme premierul Finlandei să se ofere să preia ei președinția în locul nostru”, a adăugat Roxana Pațurcă.

”Acest exercițiu de leadership la nivel european a pus România pe harta țărilor care au capacitatea să gestioneze dosare de negociere complicate și care își pot aduce din plin aportul la bunul mers al Uniunii Europene. Este un succes pentru Guvern și pentru întreaga țară și trebuie să fim mândri de acest lucru”, a concluzionat Roxana Pațurcă.