Bilanțul activităților Poliției Lehliu-Gară și Oltenița la IPJ Călărași

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Bilanțul activităților Poliției Lehliu-Gară și Oltenița la IPJ Călărași

Astăzi 18.10.2017 la Sediul I.P.J. Călărași a avut loc o Conferință de presă la care s-au făcut bilanțul activităților Poliției Lehliu-Gară și Oltenița la IPJ Călărași. Activitatea a avut participarea Inspectorului Șef al IPJ Călărași, comisar șef de Poliție Iorga Marian. Au participat comanda Poliției Lehliu-Gară și Oltenița. La sfârșitul conferinței de presă s-a răspuns întrebărilor presei.

În ziua de 18 octombrie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, a avut loc conferința de presă la care au participat: Șeful Inspectoratului, comisar-șef de poliție, Marian Iorga, adjunctul Șefului Poliției Municipiului Oltenița, comisar  de poliție  Negru Alin și Șeful Poliției Orașului Lehliu Gară, subcomisar de poliție Buraga Costel.

 

Redăm în continuare subiectele dezbătute:

 

Poliția Municipiului Oltenița

Infracționalitatea sesizată în zona de competență, în primele 9 luni ale anului 2017 a înregistrat o scădere cu 131 infracțiuni  față de aceeași perioadă a anului trecut, respectiv un procent de -13,55%.

S-au înregistrat scăderi la infracțiunile de furt (-40) și, în special, la furturile din auto (-6), furturile de păsări (-8)  și furturile din societăți comerciale (-4).

De asemenea, în perioada analizată se constată o scădere semnificativă (-32) a infracțiunilor de lovire sau alte violențe.

În ceea ce privește riscul rutier, nicio persoană nu și-a pierdut viața în evenimente rutiere produse în Olteniţa.

Totodată, în municipiul Oltenița nu au fost înregistrate diferențe cu privire la numărul accidentelor grave față de aceeași perioadă a anului trecut, fiind înregistrate 3 accidente rutiere.

Cauzele principale de producere a accidentelor de circulație în trimestrul I 2017 sunt:

 în localitate: neacordarea de prioritate vehiculelor, traversarea neregulamentară a pietonilor şi abateri ale bicicliştilor;

 în afara localităţii: viteza neadaptată la condiţiile de drum, nerespectarea distanţei între vehicule şi depăşirea neregulamentară.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce 203 permise de conducere, 15 pentru consum alcool, 39 pentru viteză, 13 prioritate pietoni, 25 prioritate vehicule şi 39 pentru depăşire.

De asemenea, polițiștii au  desfășurat activități susținute pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul circulație, fiind constatate şi aplicate 4.144 sancţiuni contravenționale pe această linie, în valoare de peste 1.600.000 lei

Compartimentul de Supraveghere Judiciară a deschis un număr de 29 dosare de supraveghere judiciară constând în: 27 măsuri de control judiciar, o măsură de arest la domiciliu și o  măsură de control judiciar pe cauțiune.

 

 

Poliția Orașului Lehliu Gară

 

Infracționalitatea sesizată la nivelul Poliției Orașului Lehliu Gară și Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt, în primele 9 luni ale anului 2017 a înregistrat o scădere cu 122 infracțiuni, față de aceeași perioadă a anului trecut, reprezentând 25,46%.

Totodată, s-au înregistrat scăderi la infracțiunile de furt din locuință (-9), furt din curți anexe și gospodării ( -13), alte infracțiuni de furt (-21), loviri sau alte violențe (-35) și  violare de domiciliu (-9).

Prezența în teren a polițiștilor care au acționat permanent pentru prevenirea faptelor antisociale, dar și activității de descoperire și cercetare a persoanelor care au comis infracțiuni, a determinat scăderea numărului de infracțiuni.

Față de persoanele care au săvârșit fapte de natură penală au fost luate  23 de măsuri preventive.

Polițiștii acționează permanent pentru salvarea de vieți şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, astfel că au depistat 64 persoane care au condus autovehicule sub influența băuturilor alcoolice cu o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge sau fără a deține permis de conducere

Pentru neregulile constatate în trafic polițiștii au ridicat în vederea suspendării 63 de permise de conducere şi au aplicat 1.663 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 500.000 lei.

Compartimentul de Supraveghere Judiciară a deschis 15 dosare de supraveghere judiciară, constând în 13 măsuri cu control judiciar și 2 măsuri cu arest la domiciliu.