Beneficiarii de ajutor social muncesc doar pe tabel?

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Beneficiarii de ajutor social muncesc doar pe tabel?

Pe 30 ianuarie, Consiliul local Călărași a aprobat repartizarea orelor de muncă prestate lunar de către persoanele majore apte de muncă din familiile beneficiare de ajutor social şi cele beneficiare de serviciile Cantinei de ajutor social. Propunerea nu a venit întâmplător din dorința primarului ci pe cale de consecință a unei ordonanțe de urgență emisă de noul guvern.

Ministul muncii a declarat că “Banii se vor acorda acelor persoane care muncesc si se vor acorda in masura în care comunitatea se implică în a se dezvolta prin sprijinul, prin munca acelor persoane care primesc venit minim garantat. Venitul minim garantat se va acorda numai în baza unor situații întocmite de primarii privind munca în folosul comunității efectuată de beneficiarii ajutorului social. Doar în baza acestor situații se pot face decontarile pentru venitul minim garantat. “Pot beneficia de ajutor social, dar cu o muncă prestată în comunitatea din care provin”, a precizat ministrul muncii.

Însă în minunatul nostru municipiu decât salariații Serviciului Spații verzi și multe pavaje participă în continuare la Marea Deszăpezire (foto). Doar câțiva salariați înarmați cu lopeți pot fi văzuți zilnic încărcând în cupa unui utilaj zăpada adunată în mormane dintre autovehiculele care parchează pe unde pot, împiedicând în continuare ridicarea zăpezii.

Accesul pe trotuare către Instituții cum ar fi ICLPUAT, și alteleeste blocat de munți de zăpadă, ca în fotografii. În Călărași se poate orice, spun trecătorii care își caută o potecă către trecerea de pietoni pentru a trece strada Grivița. Instituțiile ar trebui să fie un model și să își dea zăpada de pe trotuare, măcar din fața sediului lor – spun mulți nemulțumiți. A trecut atât timp de când s-a terminat cu viscolele și iată că efectul topirii zăpezii nu se face simțit în stivele împinse de utilaje pe trotuarele de acces către unele Instituții arată trecătorii…