Belu Florian /primar com. Unirea: a fost aprobat proiectul de modernizare a drumurilor din localitate. Încep lucrările…

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Belu Florian /primar com. Unirea: a fost aprobat proiectul de modernizare a drumurilor din localitate. Încep lucrările…

Marți 13 noiembrie a.c. primarul Belu Florian (PSD) din loc. Unirea a convocat Consiliul local care a votat favorabil modernizarea drumurilor de interes local. Belu Florian: Am aprobat indicatorii tehnico-economici rezultați după încheierea contractelor, și am aprobat cofinanțarea proiectului de modernizare a drumurilor de interes local în valoare de 403787 lei. Aceste cheltuieli nu sunt finanțate prin PNDL de către guvernul României. Localitatea noastră se bucură de sprijinul personal pe care secretarul de Stat Pandea Ciprian, un bun călărășean îl dă pentru dezvoltarea loc. Unirea.

Sume mari de bani au fost alocate de guvern pentru localitatea noastră iar noi urmează să suportăm cofinanțarea, adică cheltuieli pentru obținerea și amenajarea terenului, studiile de teren, studiile de specialitate, obținerea de avize, acorduri, autorizații, studiile de fezabilitate, documentația de autorizare a lucrărilor de intervenții, expertizele tehnice, audit energetic, organizarea procedurilor de achiziții publice, consultanță, asistență tehnică, cheltuieli conexe organizării de șantier, comisioane, taxe, cheltuieli pentru probe tehnologice. Toate acestea trebuie suportate de Primăria Unirea, și consilierii au înțeles acest lucru pentru că este obligatoriu și prevăzut de lege. Comuna noastră nu este bogată dar avem nevoie de modernizarea drumurilor a explicat primarul PSD din Unirea. Procedura nu este simplă pentru că aceasta conține multă documentație și lucrările se realizează pe o suprafață mare de teren. Vrem să facem lucruri bune pentru cetățenii noștri spune Belu Florian dând detalii despre drumurile perpendiculare pe drumul național unde lucrările se vor desfășura atunci cînd vremea o va permite. El a descris că reparațiile stradale vor continua în localitate prin pietruirea sau asfaltarea unor străzi dar și continuarea lucrărilor de betonare a unor trotuare pe străzile secundare din localitate.