Belciugatele: pe drumul DJ 302 pietruit de primarul Dinei Petre, compania Dimar și CJ au început pregătirea pentru asfaltare

5 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Belciugatele: pe drumul DJ 302 pietruit de primarul Dinei Petre, compania Dimar și CJ au început pregătirea pentru asfaltare

Vasile Iliuță continuă munca primarului Dinei, și scoate satele din noroi

DJ 302 Belciugatele – Măriuța era un drum impracticabil. Pe acesta prin anii 2005, primarul PSD Dinei Petre a aruncat mii de tone de piatră, pe care an de an o nivela și tasa. Era vorba de 6 km de drum pe care Dinei l-a transformat din drum agricol în drum județean, drum pe care Vasile Iliuță și Consiliul județean îl vor asfalta în următoarele luni. 

DJ 302 începe la km.0+000 la desprinderea din DN3 București – Constanta in apropiere de localitatea Belciugatele, traversează comuna, prin satele Belciugatele si Măriuța, si se sfârșește la limita județului Ialomița, înainte de localitatea Drăgoești. Prin proiect, se va stimula mobilitatea regională prin conectarea zonei de sud-vest a județului Călărași cu rețeaua TEN-T (autostrada A2(E81), cu posibilitatea conectării la sectorul de drum european E85, reprezentat prin DN2.

 

Lucrările, estimate a se realiza în 2 ani de zile, vor fi realizate de compania Dimar

 Iulian Drăgunoiu: „Vreau să mulţumesc că am fost selectaţi în urma unei competiţii transparente, numai pe criterii de capabilitate şi competenţă. Avem o experienţă de 25 de ani în activitatea de construcţii, infrastructură ce înseamnă amenajări de drumuri, poduri, viaducte şi lucrări hidrotehnice. Acest proiect ne obligă dar ne şi provoacă în acelaşi timp să dăm măsura priceperii noastre în şantier. Drumul DJ 402, reprezintă, după părerea mea, o coloană vertebrală care uneşte nordul cu sudul judeţului. Cred că e de o importanţă economică în primul rând şi socială covârşitoare. Orice drum modernizat aduce trafic iar traficul obligatoriu aduce bunăstare economică. Perspectiva de dezvoltare este una deosebită. Vreau să felicit echipa care s-a ocupat de promovarea acestei investiţii şi desigur pe domnul preşedinte care a urmărit şi nu de puţine ori ne-am trezit cu dumnealui în şantier, la faţa locului, ca să vadă cum am evoluat. Am avut un sprijin important din partea primarilor din zonă care ne-au dat tot concursul ca să putem realiza lucrări de bună calitate într-un timp mai scurt”.

Contractul pentru realizarea lucrărilor a fost semnat joi, 3 august 2017, ora 11:00, în Sala de ședințe a Consiliului Județean Călărași. Proiectul  se numește „Modernizarea și reabilitarea drumurilor județene DJ 402 tronson DN 4 – Curcani – Măriuța – limită județ Ialomița, km 0+000 – km 53+700 și DJ 302 tronson DN3 – Belciugatele – Măriuța – limită județ Ialomița, km 0+000 – km 15+365”.

Vasile Iliuţă: „Prin contractul pe semnat arătăm încă o dată că administrația județeană pe care o conduc nu oferă călărășenilor promisiuni și vorbe goale, ci fapte concrete pentru bunăstare! Nu vorbim de bani europeni, aducem bani europeni! Nu scriem proiecte, pe care se pune apoi praful prin sertare, ci realizăm proiecte pentru o viață mai bună! Investițiile în infrastructură reprezintă, pe lângă un indicator al vieții civilizate, o resursă vitală pentru atragerea de investiții în județ!” a spus Iliuţă care a continuat “Știu că vă doriți un județ cu o infrastructură rutieră la standarde europene, așa că multe din investițiile noastre țintesc acest deziderat. Ne dorim cu toții să circulăm pe drumuri mai bune și vom reuși! Împreună!  Contractul pe care îl vedeți aici presupune modernizarea a două drumuri județene: DJ 402 și DJ 302. DJ 402 face legătura între Curcani și granița cu județul Ialomița, iar DJ 302, între Belciugatele și granița cu județul Ialomița. Vorbim despre peste 63 de kilometri de drum județean pe care se va turna asfalt, pe care vor fi marcaje rutiere, poduri și podețe și, foarte important, pe care vom construi 32 de stații de autobuz (4 statii pe – DJ 302 si 28 de staţii pe – DJ 402). Valoarea totală a contractului este de 90 de milioane de lei, pe care i-am atras prin POR, iar lucrările propriu – zise vor începe în aproximativ o lună, imediat dupa ce vom emite ordinul de execuție.”