Barbu Valentin: Ziua Femeii, Chitara Dunării, este electorală și nu ar trebui organizată în prima parte a anului…VIDEO

9 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Barbu Valentin: Ziua Femeii, Chitara Dunării, este electorală și nu ar trebui organizată în prima parte a anului…VIDEO

Barbu Valentin își începe o altfel de campanie electorală la ședința CJ. El încearcă să cucerească simpatia propriilor liberali, dar aceștia îl susțin pe…ILIUȚĂ, împreună cu PSD. Iliuță își continuă proiectele…

La data de 20 feb. 2020 consilierii județeni au discutat un număr de 15 proiecte importante pentru dezvoltarea județului Călărași.  Cel mai important a fost proiectul de buget propriu al județului pe 2020 și estimările pentru 2021-2023. Singura oponență privind diminuarea unor sume a venit din partea consilierului județean Barbu Valentin, vicepreședinte al CJ. Intervenția sa repetată a deranjat pe colegii săi, în special din grupul PSD care prin liderul de grup Ion Samoilă a intervenit arătând dlui Barbu că putea să facă discuțiile la amendamente în comisiile de specialitate, conform legii.

 

Barbu a cerut luarea unor sume importante de bani destinate pentru reabilitarea/modernizarea sediu CJ Călărași. 200 000 lei s-a vrut a fi alocați pentru realizare documentație rețea gaze în UAT membre. Directorul Geană a arătat că este un proiect multianual, pentru 2 ani. Suma a fost fundamentată pe baza unui grafic de execuție. Nu este posibil ca CJ să spună constructorului să lucreze mai încet. Toți cei 700 000 lei vor fi cheltuiți în acest an conform graficului. Iliuță a cerut ca suma propusă de Barbu să fie luată de la alt capitol bugetar și directorul Mureșan a dat detalii. Se puteau lua bani pentru diminuarea cheltuielilor la aparatul propriu. Barbu a arătat că proiectul pilot național de introducere a gazelor în comune este o mare preocupare a fostului și actualului premier Orban, pentru înființare și extindere rețele de distribuție rețele gaze. Barbu a cerut realizarea SF pt 11 localități, 42 000 cetățeni 1000 agenți economici…180 000 vor fi luați de la cheltuieli CJ propusă de Iliuță a fost alocată pentru solicitarea lui Barbu. Consilierul PSD Popescu Haralambie a întrebat de ce doar pentru 11 localități se alocă suma aceea…I s-a răspuns că există o conductă de gaze a fabricii de sticlă ce trece pe lângă câteva comune…Borcea, Mitreni, Curcani, Plătărești, Șoldanu și-au depus individual documentația și au SF. Și pe relația Fundeni – Oltenița este nevoie…au spus consilierii PSD. A intervenit consilierul Deculescu arătînd că finanțarea lucrărilor la mai puțin 20 km de magistrală nu se finanțează.

Barbu a cerut luarea unor sume de la palatul Prefecturii, ca și cînd banii nu vor putea fi cheltuiți pentru lucrări acolo. S- se ia 3 mil lei de acolo și să se lase doar 1 mil lei. Geană a arătat că sunt angajați în cursa de licitare 3 ofertanți. În max 2 luni se va termina achiziția, apoi PT va dura 4 luni, până la finalizarea PT se va obține autorizarea. Asta înseamnă maxim 8 luni pânî la începerea lucrărilor. Barbu a arătat că…ar putea fi contestații care să amâne execuția. Iliuță a intervenit că banii se pot realoca în aceste condiții prin rectificare, la acel moment. El a cerut ca banii să se aloce de pe acum pentru organizare de șantier. DGAPSC va trebui să funcționeze măcar până în luna iunie. Trebuie acordate sume pentru salariile Instituțiilor. Iliuță a insistat arătînd că legea interzice transferul din fond rulment în cheltuieli curente. pentru a asigura asistența socială a județului. Samoilă a întrebat de ce nu a fost timp pentru ca aceste lucruri să fie deja propuse azi pentru aprobare. Ce au făcut salariații pentru a discuta anticipat aceste lucruri…Dna Mureșan a lămurit ce presupune realizarea acestui buget. Sunt 2 surse de finanțare din cheltuieli curente sau din excedent. La construirea bugetului s-a încadrat în legea bugetului. CJ nu percepe impozite sau taxe pentru a avea venituri suplimentare. Sumele au fost trimestrializate și echilibrate a arătat Mureșan la venituri cât și la cheltuieli. Sursele nu se pot modifica între trimestre. Statul a alocat 11 mil lei. La fel trebuie alocat de CJ. Asta ar însemna funcționarea DGAPSC 3,5 luni. Până în iunie s-au alocat sume. S-a creat deficit de 9 mil lei. Singura variantă a trebuit împrumutul din cont excedent…Investițiile au trebuit să aștepte. Este o tehnică grea prevăzută de lege…Deculescu a intervenit vizibil deranjat. El a explicat dorința lui Barbu. Reducerea sumei neștiind că ea se va consuma…de la 9 mil se vor reduce cu 3 mil pentru DGAPSC. Restul vor rămîne pentru finanțarea investițiilor. Barbu a cerut diminuarea sumei de la Palatul Prefecturii. El a fost respins cu voia unor consilieri foarte loiali PNL ca Nedelcu, Madgearu, Penciu, Filimon, Rogoz, Deculescu. Doar 7 consilieri mai susțin azi PNL. Adică Iliuță a cucerit simpatia PSD.

Barbu a cerut ca să nu se aprobe banii pentru Valentine Day care s-a desfășurat. Aceeași 7 consilieri PNL au aprobat. Amendamentul lui Barbu a picat. El a apreciat că cheltuirea a 61 000 lei nu a fost legală. Banii pentru Dragobete nu trebuie cheltuiți a spus Barbu. Calendarul de activități al CJCC este deja aprobat a spus Iliuță. Barbu a constatat că banii sunt cheltuiți în prima parte a anului a zis Barbu… I se pare electoral organizarea Zilei Femeii în prima parte a anului, că aceasta ar fi electorală. La fel și chitara Dunării. De ce se mută la Lehliu sau Oltenița…zice Barbu? Diaconu arată necesitatea organizării Zilei Femeii pentru toți locuitorii județului, în condițiile reducerii cu 44% a bugetului. Barbu a arătat că  este un management defectuos să se respecte tradițiile și în alte localități indicînd responsabil pe Virgil Diaconu, un om preocupat pentru asigurarea diversității activității culturale în tot județul. A intervenit Iliuță și a arătat că de față coordonator al activităților culturale este …Barbu Valentin…Barbu a cerut diminuarea bugetului și pentru Flori de Mai cu jumătate. Îl deranjează vizibil calendarul de activități și rezultatele CJCC. Rogoz, Madgearu, Deculescu au aprobat amendamentul lui Barbu. El a fost respins de majoritatea consilierilor prezenți. S-a conturat o largă susținere a proiectelor lui Iliuță în jurul explicațiilor date de acesta privind corecta cheltuire a banilor raportată de dezvoltarea județului.