Banii publici cheltuiți după bunul plac de către o parte a presei. Primăria ascunde sumele…

4 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Banii publici cheltuiți după bunul plac de către o parte a presei. Primăria ascunde sumele…
Spaima presei de casă de la Primăria Municipiului Călărași angajează personal de…bucătărie.
Poate mai bine ar fi să angajeze jurnaliști pe care să-i plătească.
De amintit că nici un jurnalist care a lucrat la această publicație de partid nu a primit vreun leu, în afara BCF-urilor primite în mod dubios de la Centrul Cultural aflat atunci sub manageriatul lui Alina Jipa.
Ziarul abonat la banii publici ai Primăriei publică anunțuri uluitoare.
De exemplu  deținătorii de locuri de veci de la cimitirul din Mircea Vodă sunt rugați să facă demersuri și să intre în ilegalitate.
Ziarul primește bani publici frumoși de la Primărie. Închirierea de tarabe prin Piețe, Campania de sterilizare a câinilor fără stăpân, anunțuri de angajare la Primărie sau licitare a unor terenuri, toate sunt abonate la Realitatea din Călărași. Un ziar care nu are apariție săptămânală mulge câte 4-5 mil. lei vechi pentru fiecare astfel de anunț de la Primăria Călărași, iar sumele sunt ascunse public de această Instituție. Direcția Economică a Primăriei ”uită” să răspundă solicitărilor exact cum au fot formulate sau pur și simplu…nu răspunde. Chiar dacă ele se fac în baza legii 544/2001.
Președintele Partidului Socialist din Călărași, Jecu Leonida administrator al acestui  ziar și-a vândut până și serviciile de publicitate electorală primarului iubit și…PNL. Profesorul universitar Gheorghiță Zbăganu și profesorul Aurel Peicu, candidați ai Partidului Socialist au multe de spus după ce au fost înșelați de președintele acestui partid de la Călărași. Sunt discuții despre bani pentru materiale electorale tipărite prin…Bulgaria, bani care nu s-au decontat candidaților dar mai ales cum s-a autodesființat acest partid la Călărași.
Sunt multe exemple de dat din publicația editată de un fost montator de jaluzele@lipitor de mochete pe la Primăriile PNL, Cămine Culturale sau Instituții de Învățământ din județul nostru minunat… Despre cum au fost selectate serviciile acestei societăți de pe SEAP…în valoare de sute de milioane de lei vechi.
Un exemplu despre cum Primăria mun. Călărași ascunde cum sunt folosiți banii publici, este și acela prin care au ocolit să răspundă câți bani au fost plătiți pentru anunțuri ale Primăriei Călărași, altele decât cele comunicate prin mail la restul presei.
Răspunsul necesită documentare suplimentară și complexitate  spune Primăria Călărași ca să prelungească termenele legale de la 15 zile cu încă 30 zile conf. prev. legii 544/2001.
Nu poți să vorbești de transparență la Primăria Călărași ci doar de loialitate a celor servili, care ”percutează” așa cum trebuie în anume publicații. Unii apreciază asta drept slugărnicie. Solicitărilor transmise  pe mail de către presă nu li se răspunde de către Primăria Călărași, cum că au fost primite și înregistrate, cu nr. de înregistrare, așa cum procedează legal, Instituțiile publice ce primesc solicitări de le cetățeni. Iar răspunsurile… sunt formulate astfel încât să nu se răspundă la solicitările formulate.
Pentru că Primăria Călărași își permite să facă revista presei  la comanda unui partid, prin publicații ca cea de mai sus…anunț public că nu toate publicațiile de presă sunt de vânzare.
Unele au o valoare chiar neprețuită…
De aceea voi continua să prezint adevărul așa cum este, și părerile cetățenilor înregistrate video despre actuala administrație publică, despre problemele pe care oamenii simpli le sesisează.
Până la urmă…pe cine deranjează adevărul?