Bancherii străini își dau mâna împotriva guvernului PSD-ALDE

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Bancherii străini își dau mâna împotriva guvernului PSD-ALDE

Prezența pe stradă în mijlocul protestanților a directorilor unor bănci străine nu a fost întâmplătoare. Astfel, directorul Raiffeisen Bank a salutat protestele din Piata Victoriei. După el,  alt bancher de top din România a venit în Piața Victoriei să aplaude manifestațiile antiguvern. “Pentru clienţii nostri este importantă stabilitatea politică şi economică pentru a-şi putea pregăti planul de investiţii”, a adăugat directorul general al BRD, potrivit Mediafax.  Preşedintele Raiffeisen Bank România, Steven van Groningen a declarat că înainte de a fi preşedinte de bancă, este tată şi îi pasă de viitorul copiilor lui şi al ţării în care locuieşte.

Nici Banca Națională nu stă degeaba, reforma PSD și creșterea nivelului de trai nu convin investitorilor săi străini din alte bănci. BNR monitorizează atent evoluțiile mediului intern și internațional, fiind pregătită să utilizeze toate instrumentele de care dispune pentru realizarea obiectivelor pe care le are… Prosperitatea românilor nu poate să fie în detrimentul firmelor și băncilor care au investit în România. Ele au nevoie de un plan de investiții serios și mai ales de creditarea românilor, de obligarea lor la împrumuturi bancare.

Numai că Grindeanu a dat peste cap afacerile lor și iată profitul obținut de companiile străine nu mai poate fi trimis în țările lor. El rămâne în România și poate fi reinvestit aici. Pentru că reforma PSD este în folosul românilor și nu a străinilor, spun oficiali PSD. 

BNR nu se lasă și ia apărarea străinilor prin termeni duri: se arată că traiectoria previzionată a ratei anuale a inflației își păstrează profilul ascendent, și va staționa doar spre finalul anului 2017, ca la începutul anului 2018 să urce în jumătatea superioară a acestui interval, la valori mai ridicate decât cele prognozate…”Scenariul de bază al prognozei reconfirmă perspectiva revenirii ratei anuale a inflației în teritoriu pozitiv în primul trimestru al anului 2017, pe fondul epuizării impactului reducerii la 20% a cotei standard a TVA”- afirmă BNR

Creșterea inflației se datorează și scăderii tarifelor polițelor RCA și eliminarea taxelor nefiscale, ale căror efecte se alătură celor exercitate de reducerea la 19% a cotei standard a TVA și din eliminarea supra-accizei la carburanți începând cu 1 ianuarie 2017″, se arată în comunicat. Praful în ochii românilor este aruncat în continuare… Se spune că aceste decizii ale  CA din BNR au ca scop asigurarea și menținerea stabilității prețurilor pe termen mediu, într-o manieră care să contribuie la realizarea unei creșteri economice sustenabile.

Cu alte cuvinte bancherii prin BNR se opun creșterilor salariale, ale creșterii pensiilor și nivelului de trai. Ei doresc tarife mari la RCA, supra accize mari în tariful carburanților și un TVA mare fără diminuări. Exact inversul a ceea ce dorește guvernul PSD… Pentru că reforma adusă de Grindeanu va conduce la pierderea profiturilor bancare.

Fostul guvern condus de tehnocratul adus de la Bruexelles a dat și el mâna cu bancherii străini care iată cum protestează…

Auditul solicitat de la Curtea de Conturi, arată cum intenționat, gruparea Cioloș a declarat date fiscale nereale pentru a justifica împrumuturi bancare la băncile internaționale. Suma ”evaporată”este mult mai mare de 10 miliarde, prognozată de președintele Dragnea, fiind de 11,64 miliarde de lei…Ea provine din diferența dintre veniturile programate de 235,36 miliarde lei și veniturile realizate de 223, 75 miliarde lei.

Mulți analiști politici și financiari explică cum ”eroarea” a fost comisă intenționat de guvernul Cioloș pentru a favoriza băncile la care România urma a se împrumuta. Astfel, ca urmare a raportării de cifre greșite privind încasările la bugetul de stat, ratingul de țară al României va fi revizuit negativ ce va obliga la noi împrumuturi bancare internaționale. Dobânda o vor suporta românii…

Analiștii economici confirmă cum Cioloș a făcut jocul oficialilor de la Bruexelles și sistemului bancar european în detrimentul românilor. Discuțiile merg până acolo încât Dacian Cioloș și fosta ministru a finanțelor Anca Dragu se intenționează a fi puși sub acuzare de …subminare a economiei naționale, incompetență și îndeplinirea cu rea credință a atribuțiunilor ministeriale.