Avem de toate. Se dorește ca podul peste Dunăre de la Călărași să fie construit prin…împrumut bancar

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Avem de toate. Se dorește ca podul peste Dunăre de la Călărași să fie construit prin…împrumut bancar

Drăgulin vrea să realizeze podul peste Dunăre promis de Filipescu cu…Banca Mondială

Trecerea a 6 ani fără a se construi un pod peste Dunăre sau visele unei infrastructuri rutiere comparabile măcar cu cea din loc. Roseți…limitează serios performanța în administrație a primarului din minunatul municipiu Călărași. Dorind ca municipiul nostru să fie un etalon național, edilul de la Călărași a avut o întâlnire cu  conducerea Asociației Municipiilor din România și cu reprezentanți ai … Băncii Mondiale.

Pentru Călărași s-a cerut  finanțarea proiectelor de infrastructură rutieră, proiectului construcției podului de peste Dunăre între Călărași și Silistra, dar și a cofinanțărilor unor proiecte europene pe care primarul nu le-a făcut publice. Am vorbit despre posibilitățile pe care autoritățile locale le au cu privire la posibilitatea accesării unor finanțări din partea Băncii Mondiale a spus Daniel Drăgulin pe pagina sa personală, prezentând cum la masa comună s-au servit mari cantități de apă minerală Bucovina.

 

De reamintit că la Călărași nu este prima încercare a liberalilor de a se construi un pod peste Dunăre. Acum 8 luni pentru podul peste Dunăre a mai fost o …întâlnire. Au participat Consulul Onorific al Republicii Bulgaria la Ploiești, Excelenta Sa Rosen Rusev, Primarul orașului Silistra JulyanNaydenov, viceprimarul orașului Silistra, directorul general al SC SAINT GOBAIN GLASS România – Norbert Tescher, însoțit de consultantul acestei firme –Duiliu Zamfirescu. Municipiul nostru minunat a fost reprezentat de primar, viceprimari, adminsitratorul public  – Valentin Deculescu, secretarul  – Mărgărit Sîrbu, și cei 2 directori executivi – Luminița Trifu și Marian Gheorghe.

Atunci se spunea despre  etapele ce s-au desfășurat, precum și pașii ce ar trebui făcuți, în perioada următoare, de ambele părți pentru realizarea investiției reprezentată de construirea unui pod peste fluviul Dunărea în regiunea Silistra-Călărasi. Se promitea ca cele două administrații își vor reuni eforturile, implicând toți factorii atât decizionali cât și de susținere, în scopul definirii unei strategii de abordare cât mai eficientă a acestei probleme și de punere în aplicare a acesteia cât mai curând posibil.

Nici Vasile Iliuță nu este mai prejos. El vrea un pod realizat cu CJ Constanța

Acum 11 luni preşedintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a vizitat administrația județeană din Constanța pentru o primă discuție cu omologul său Horia Țuțuianu cu privire la proiecte comune. Tema principală abordată a fost mult aşteptatul pod peste Dunăre.

 

Roxana Natalia Pațurcă uimește cu o declarație politică…Un proiect urgent: PODUL CĂLĂRAȘI – SILISTRA!

Nici senatoarea Roxana Pațurcă de la PSD nu a putut rezista tentației de a promite un pod călărășenilor.  Acum 4 luni ea a făcut o declarație politică care a șocat, vorbind de interesul național, care este mult mai important decât simplele interese ale granițelor unui județ din nordul Dunării, fiind un proiect de interes național și chiar internațional, fără nici un fel de exagerare!


Roxana a vorbit despre interesul comun pentru dezvoltarea căilor de comunicație din Europa, arătând că România și Bulgaria au fost mult văduvite, de-a lungul timpului de spații de transport. Doamna senator a vorbit atunci de ce este atât de important acest pod, și a motivat că podul peste Dunăre de la Călărași este cea mai rapidă cale de acces pentru turismul către Marea Neagră, singura cale de comunicare dintre zona asiatică și marginea estică europeană către sudul continentului. Atunci senatorilor li s-a vorbit despre posibilitățile nebănuite de dezvoltare atât pentru România cat și pentru Bulgaria.