Atitudinea din Călărași nu va face contract de publicitate de presă cu Primăria Călărași. Iată de ce…

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Atitudinea din Călărași nu va face contract de publicitate de presă cu Primăria Călărași. Iată de ce…

Aflăm că și în acest an Primăria Călărași a pus la dispoziția presei 1 miliard de lei vechi pentr a i se face publicitate pozitivă, firește. Mai precis 124 600 lei. În mun. Călărași Primăria a contractat și anul trecut serviciile de presă de la vreo…30 de firme. Sume frumoase de bani au fost alocate pentru a descrie uluitoarele proiecte ale primarului Drăgulin, proiecte aflate pe planșe, pe schițe sau machete. Pentru așa ceva Primăria Călărași plătea cam 450 lei/ lună către o publicație tipărită în câteva exemplare. Alți bani, sume de 200 – 500 lei pe lună au plecat pentru plata unor anunțuri ca de exemplu închirierea unor tarabe, anunțuri privind pesta porcină la ce a mai rămas din Oborul Călărași sau minunatele anunțuri pentru acorduri de mediu. Sumele astea s-au alocat cu încredințare directă unor firme de casă și nu către toate firmele care funcționează legal cu obiect/ activități de presă.

Unii consilieri locali ca de ex. Ariciu Dumitru, Chiriță Alexandru sau Dulce Marius au întrebat pe primar unde sunt publicațiile de presă care să prezinte activitatea Consiliului local, dezbaterile din cadrul acestuia considerându-le importante. Au întrebat de ce numai publicația noastră a prezentat majoritatea ședințelor și hotărârilor luate. Răspunsul este simplu. Redacția noastră nu lucrează pe banii Primăriei. Noi considerăm important ca cetățenii să fie informați echidistant și nu așa cum dorește Primăria din comunicatele sale. De aceea vom continua să prezentăm știrile așa cum sunt, de pe teren, de la fața locului. Totul documentat cu fotografii, filmat cu opinii ale cetățenilor, ale consilierilor. Situația dezastruoasă în care a ajuns municipiul, starea degradată a infrastructurii, lipsa parcărilor, starea jalnică a serviciilor de salubritate, transportul local defectuos, tăierile abuzive de arbori, înlocuirea excesivă a bordurilor în stare bună cu altele noi, și multe alte subiecte ce vizează cheltuirea banului public, vor fi subiectele noastre de presă.

Mulțumim Judecătoriei Călărași care a apreciat libertatea presei, libertatea de expresie și de informare a cetățenilor și a respins una dintre acțiunile primarului Drăgulin, care aprecia false, mincinoase, neadevărate articole noastre însoțite cu fotografii, filme, opinii ale cetățenilor despre starea dezastruoasă în care a adus municipiul. Redacția noastră nu are nevoie de banii Primăriei Călărași pentru a face presă, și nu ne interesează ofertele lor de prețuri pentru a informa așa cum vor pe cetățeni.  Așa cum am arătat în Instanță, așteptăm o informare corectă de la Primăria Călărași, pentru că acele e-mailuri sunt adresate numai presei de casă. Așteptăm să ni se răspundă corect la întrebările puse și nu ocolind răspunsurile sau adevărul. Așteptăm să ni se răspundă imediat la întrebările care nu presupun cercetări sau complexitate de a aștepta 30 de zile. Totul pentru că cititorii noștri, adică dvs. meritați să fiți informați rapid, corect și eficient.

Marian Dorin Pîrloagă

                                        Membru Titular Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România