Astăzi s-au terminat lucrările de reabilitare ale Parcului Central din mun. Călărași

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Astăzi s-au terminat lucrările de reabilitare ale Parcului Central din mun. Călărași

Una dintre ambițiile primarului Drăgulin, reabilitarea Parcului Central din Călărași a devenit astăzi realitate. Parcul Central, era în stare avansată de degradare, aleile fiind crăpate. Iluminatul era defectuos iar în mijlocul parcului era amplasată o terasă dezafectată, devenită WC și loc de aruncat gunoaie. Daniel Drăgulin și-a dorit un loc de recreere amenajat corect, fapt pentru care s-a cumpărat mobilier stradal de cca 1 mild. lei. S-a dorit și s-a reușit ca locația să ofere condiții cu care să ne mândrim străinilor ce vizitează orașul, o locație des folosită la sărbători ca Boboteaza, 1 Mai, Zilele Dunării, Ziua Marinei, etc..

S-au asfaltat 18500 metri pătrați de alei, și s-au bordurat 4180 metri liniari. Asfaltul s-a turnat în 2 straturi, unul de culoare neagră de 3 cm, peste care s-a turnat altul colorat, tot de 3 cm. grosime. Valoarea investiției este de 1 184 180, 09 ron fără TVA. Lucrările au demarat imediat după campania electorală de la alegerile locale de anul trecut, pe 5 septembrie 2016, având termen până în primăvara 2017. Datorită condițiilor meteo nefavorabile, cum ar fi temperatura scăzută și a ploilor ce împiedicau turnarea asfaltului, termenul de execuție s-a prelungit – lucrarea fiind executată respectând acest nou termen.

Merită menționat numele S.C. Drumuri și Poduri S.A. Călărași – care a fost executantul lucrărilor, dar și al consilierilor din toate formațiunile politice care au sprijinit prin alocarea de fonduri, acest demers al primarului Daniel Drăgulin și echipei sale. Cetățenii sunt foarte mulțumiți și unii spun că este loc de mai bine. Ei indică că ar trebui începute lucrările de reabilitare propuse de primarul Drăgulin la Cinema Victoria aflat în acest parc. Unii cer și realizarea unor toalete ecologice moderne, racordate la canalizare, prevăzute cu apă și iluminat. Alții indică oportunități de comerț la terase corect amenajate pentru cafea și produse de cofetărie. Se poate și o altfel de balustradă la faleză, ceva realizat din fier beton în locul parapetului prefabricat – spune dl. Florian Popa, documentând în articole de presă cu fotografii ale unor faleze. La fel se poate remedia și iluminatul la corpurile amplasate pe faleză pe acel parapet din beton – arată acesta. Sunt solicitări la care conducerea Primăriei este receptivă – ne asigură purtătorul de cuvânt al acestei Instituții – arătând că prioritare sunt reabilitarea infrastructurii rutiere.