Asociația Cultul Eroilor – Călărași a sfințit troița ridicată la sediul său și a decorat personalități locale

11 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Asociația Cultul Eroilor – Călărași a sfințit troița ridicată la sediul său și a decorat personalități locale

Președintele Asociației Cultul Eroilor ”Regina Maria” – filiala Călărași, Dragu Nicolae a organizat astăzi 12 septembrie 2019 la ora 11:30  SFINȚIREA TROIȚEI ridicate cu prilejul aniversării a 100 de ani de la infiintarea Societatii ,,Mormintele Eroilor Căzuți în Război”și cinstirea celor care au fost mentorii societatii: M.S.Regele Ferdinand si M.S.Regina Maria. Slujba de sfintire a troitei s-a  desfășurat la sediul Asociatiei Nationale Cultul Eroilor ,,Regina Maria”din municipiul Calarasi. La eveniment au participat Protopopiatul Călărași și un sobor de preoți, călărășeni de onoare, membri ai Asociației, prefectul județului George Iacob, președintele Consiliului Județean Vasile Iliuță, viceprimarii Dragoș Coman și Viorel Ivanciu, consilieri locali sau județeni ca Marius Dulce, Carmen Filimon, Nedelcu Vasile, mulți călărășeni și membri importanți ai comunității călărășene.

 

 

După slujba religioasă și veșnica pomenire ținută în fața troiței Dragu Nicolae, Vasile Iiuță și Dragoș Coman s-au adresat audienței mulțumind pentru organizare și menționțnd despre respectul datorat memoriei celor care au condus țara. Dragu Nicolae a decorat pe călărășenii merituoși, printre care și Vasile Iliuță. Domnul primar Drăgulin nu a putut să își ia decorația…Nicolae Țiripan a făcut o prezentare a activităților asociației, a vorbit despre însemnătatea evenimentului și despre istoria pe care trebuie să o respectăm dar și să o transmitem generațiilor tinere. După eveniment s-a organizat un parastas. A lipsit primarul municipiului, Daniel Ștefan Drăgulin.