Asfaltarea străzilor continuă la Fundeni. Străzile secundare vor fi unite cu cele principale, deja asfaltate. VIDEO

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Asfaltarea străzilor continuă la Fundeni. Străzile secundare vor fi unite cu cele principale, deja asfaltate. VIDEO

Proiectul asfaltarea străzilor din comuna Fundeni este în curs de desfășurare, așa cum a promis domnul primar, Gheorghiță Cărtușanu. Vor fi unite străzile secundare cu cele principale deja asfaltate după care și restul străzilor. Comuna Fundeni de acum 20 de ani nu se poate cu realizările primarului Cărtușanu de astăzi. Oamenii ne vorbesc de bezna și noroaiele în care era scufundat Fundeni acum 20 de ani și ne arată iluminatul modern de astăzi, străzi asfaltate cu trotuare unde copiii se întrec cu bicicleta ori pe role. Oamenii vorbesc de bine pe primar și descriu preocupările lui de reabilitare a tuturor școlilor și grădinițelor din comună, descriu cum arătau scolile încălzite cu lemne vizavi de condițiile moderne oferite astăzi în școlile de aici.

La Dispensarul din localitate lumea îl laudă pe primarul preocupat de asigurarea de condiții pentru sănătatea lor, reabilitarea dispensarului, a farmaciei. La Primăria Fundeni descoperi altfel de salariați, descoperi de fapt oamani aproape de problemele oamenilor pe care se preocupă cum să le rezolve rapid,politicos și mai ales eficient. Salariații descriu programul zilnic din Primărie, sedințele zilnice cu primarul dar mai ales munca de pe teren pe care o desfășoară. Descoperi o comună altfel, unde primarul a știut ce vrea, unde a folosit fondurile europene date de guvernul PSD pentru a dezvolta localitatea. An de an aici se asfaltează cca. 10 km. de străzi, se betonează trotuare sau se pietruiesc străzile periferice. Proiectele primarului nu se limitează doar la infrastructura stradală. El discută cu oamenii despre extinderea rețelei de apă, despre forarea de noi puțuri care să asigure apă de calitate și la un volum suficient mai ales pentru perioadele de vară când consumurile sunt foarte mari. Descopeim un primar preocupat să facă lucruri bune an de an, să lase ceva în urma lui, un OM pe care oamenii îl respectă și îl asigură de sprijnul lor în mandatele următoare, pentru a finaliza tot ce a promis.

Primarul Gheorghiță Cărtușanu, acum 6 luni: La Fundeni vorbim concret. Am finalizat proiectul de asfaltare, 9 km prin PNDL, cu fonduri primite de la Guvernul României. Am început în urmă cu câțiva ani un proiect de realizare a rețelei de apă și canalizare și am extins rețeaua, schimbarea conductelor, bazinului, pompelor prin OG 7, am continuat prin fonduri proprii. Mai avem câteva străzi prin care conducta de apă nu trece. Avem proiect depus la Ministerul Dezvoltării în care sunt prinse spre finanțare și aceste câteva străzi. Nu am avut fonduri financiare…Totul se rezumă la bani – spune primarul Gheorghiță Cărtușanu.

Gheorghiță Cărtușanu: Mulțumesc pe această cale conducerii partidului, Guvernului PSD pentru că nu a ținut cont de culoarea politică și indiferent de aceasta a permis tuturor primăriilor să se aplice în minim 1 proiect. Oamenii văd ceea ce se face pentru ei. Este o comparație importantă cea cu acum 20 ani. Avem 20 km de străzi inventariate în comună. Când am venit ca primar nu exista pietruit 1 metru de stradă. Le-am luat străzile și am lucrat etapizat. Sunt lucruri care se văd. Se vede schimbarea și bunăstarea. Până nu pui suflet în ceea ce faci nu rezolvi nimic. Proiectul de asfaltare străzi de 9 km plus 1,1 km prin fonduri europene. Anul acesta mai asfaltăm 7 km, adică 19 străzi…Încet, încet vom asfalta cca. 70% din suprafața comunei. Țin legătura cu oamenii și prin rețeaua de socializare facebook. Sunt străzi cu noroaie. Ele intră într-un program de pietruire, asfaltare nu putem interveni acolo…Nu poți face o procedură de licitație dacă nu ai bani.