Aproape de oameni. 2 ani de la înființarea cotidianului online Atitudinea din Călărași. VIDEO

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Aproape de oameni. 2 ani de la înființarea cotidianului online Atitudinea din Călărași. VIDEO

Luna aceasta se împlinesc 2 ani de la înființarea publicației online Atitudinea din Călărași. Am demonstrat prin cele cca. 12000 articole că putem fi aproape de oameni, de problemele acestora, prezentând o altfel de presă, mai flexibilă, mai ieftină și mai utilă prin informații oamenilor. Materialele au fost orientate pentru o informare accesibilă prin documentare cu fotografii, înregistrări video ale știrilor, evenimentelor social-artistice-culturale sau politice locale. Cotidianul online am demonstrat că este mai aproape de oameni decât ziarul tipărit pe care prea puțini îl mai cumpără pentru a se informa. Informația filmată și prezentată pe you tube ori paginile de socializare facebook sunt superioare televiziunii, informația presupunând interactivitate cu cititorii și implicarea acestora în multe dintre problemele comunității. Fără vreun efort, luna aceasta am reușit o medie de 6000 vizualizări zilnice pentru subiectele locale ori din județul Călărași dar au fost și zile când prezentarea numai a unui subiect/știre a însemnat peste 30 000 vizualizări. Am demonstrat că un simplu ziarist poate ajunge în trend pe you tube cu un singură înregistrare video  cu cca. 370.000 vizualizări. Diseminarea informațiilor a însemnat multă muncă, iar  grupul public  Atitudinea din Călărași asociat site-ului are peste 5500 membri.

La baza  profesiei de jurnalist, de administrator de site web stă o facultate de știința și tehnologia informației pe care am absolvit-o ( și nu terminat-o) ca șef de promoție. A urmat un voluntariat de 6 luni la publicația Argument, iar apoi încă 3 luni la Realitatea din Călărași. Un cotidian online trebuie întreținut cu informații, iar aceasta a fost posibilă aptitudinilor în comunicare dobândite în meseria de polițist sau jandarm – pe stradă, printre oameni, alături de aceștia, așa cum sunt/ar trebui să fie jurnaliștii. Nu fac o evaluare a colegilor mei de presă așa cum o fac unii înjosindu-i pentru a se afirma ei, ori lăudându-i pentru a profita, probabil. Le mulțumesc însă acelora care au susținut presa online și o altfel de mediatizare a informației respectiv prin publicitatea multimedia.

Vom fi în continuare acolo unde presa trebuie să fie, printre oameni, printre problemele acestora. Vom fi alături de ei când le intră apa în case, atunci când își prezintă necazurile în fața consilierilor și vom prezenta așa cum trebuie Instituțiile Statului în relația lor cu cetățeanul. Mulțumim pe această cale principalelor Instituții locale, privind informarea corectă și la timp a cetățenilor: Consiliul Județean, Prefectura, IPJ, ISU, Jandarmeria, Primăriilor din județ dar mai ales cetățenilor care au fost aproape de noi. Mulțumim  colaboratorilor de presă și celor care v-au informat corect și la timp prin noi.

Rămâneți aproape!