Anunț publicat gratuit. Călărași: Primăria uluiește cu alte realizări mărețe. Vom avea WI-FI gratuit. Nu oriunde. Iată minunea…

1 an ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Anunț publicat gratuit. Călărași: Primăria uluiește cu alte realizări mărețe. Vom avea WI-FI gratuit. Nu oriunde. Iată minunea…

Problema infrastructurii stradale, a lipsei parcărilor, a semaforizării și traficului rutier, a ridicării și depozitării gunoaielor, a canalizărilor sau a câinilor vagabonzi ori invaziei țînțarilor, a mirosurilor nedorite și mai ales a  curățeniei în localitate sunt ca și rezolvate pentru administrația liberală condusă de Daniel Drăgulin la Călărași. De aceea gîndurile Domniei Sale se îndreaptă către lucruri mai eficiente cum ar fi transportul cetățenilor cu  bicicletele și internetul în localitate.

 

În municipiul Călărași la cele 266 proiecte, realizate exclusiv de acesta numai în 2018 se adaugă unul foarte important pentru comunitatea noastră. Municipiul Călărași va avea internet gratuit în câteva spații publice. În urma apelului inițiat de Comisia Europeană pentru depunerea cererii de finanțare privind crearea de puncte de acces public la internet wireless gratuit, Municipiul Călărași s-a numărat printre câștigători.

Suma aprobată spre finanțare este de 15.000 euro și va acoperi costurile legate de achiziționarea unor hotspoturi (puncte de acces wireless) în spațiile publice ce vor furniza acces la internet gratuit, contractul urmând a fi semnat în perioada imediat următoare. Costurile pentru abonamentul de mare viteză aferent și întreținerea rețelei vor fi acoperite de Primăria Municipiului Călărași și nu vor colecta date cu caracter personal. Punctele de acces din spațiul public vor fi stabilite ulterior după identificarea zonelor cu acces permanent la o sursă de curent electric.