Ambasadorul Republicii Belarus primit la Călărași

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Ambasadorul Republicii Belarus primit la Călărași

Astăzi 12 mai 2017 Prefectura Călărași a primit vizita Excelenței Sale domnul Andrei Grinkevich, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Belarus în România. Întrevederea a avut loc la sediul Instituţiei Prefectului în contextul recentei acreditări a domnului Andrei Grinkevich ca ambasador al Republicii Belarus în ţara noastră, în cadrul discuţiei fiind abordate subiecte legate în special pe oportunitățile de cooperare economică, turistică și culturală.

Domnul Ambasador și-a manifestat interesul pentru realizarea şi dezvoltarea unor viitoare colaborări, pentru promovarea şi exploatarea potențialului economic al zonei, cu precădere a sectorului agricol şi turism în alte județe vizite iar prefectul județului Călărași George Iacob, a văzut o oportunitate bună pentru a-l invita la Călărași.

Sunt discuții privind faptul că dl ambasador și-a exprimat intenția în vederea stabilirii unor relații de colaborare la nivelul instituțiilor locale din domeniul culturii, sănătății și învățământului prin realizarea, în viitor, a unor schimburi de experiență și bune practici. În contextul întâlnirii de astăzi, se așteaptă inițierea demersurilor în vederea participării unor delegații la diferite expoziții și forumuri, cu potențial de stabilire a unor relații economice și comerciale concrete, precum și efectuarea de vizite ale factorilor de decizie și a potențialilor investitori în Belarus, respectiv în județul Călărași.

De remarcat faptul că pentru vizita oaspetelui în curtea Prefecturii s-a asfaltat folosindu-se cca. 180 tone de material/ asfalt, au fost realizate lucrări de igienizare a spațiilor verzi. La Cimitirul Eroilor sovietici o echipă de la Serviciul pavaje Spații verzi din subordinea Primăriei Călărași a efectuat igienizarea locației, tăierea vegetației – așteptându-se la o vizită și aici.