Alte surprize…Dispar zonele verzi. În fața sediului IPJ…
8 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Alte surprize…Dispar zonele verzi. În fața sediului IPJ…
Aducerea în centrul orașului a altui supermarket, necesită pe lângă restricțiile de circulație produse datorită aglomerării, noi măsuri de circulație. Cetățenii care vin cu probleme la Poliție au surpriza că parcarea autoturismelor în zonă este interzisă. Urmare a amplasării semnului de circulație ”Oprirea Interzisă”, pe bdul Republicii de la Intersecția acestuia cu str Eroilor și până la str Pompieri cetățenii vor fi nevoiți să caute un loc de parcare undeva… pe la Gară sau pe străzile adiacente. Cele 2 depozite en-gros de legume fructe – zarzavaturi situate pe zona de interzicere a opririi vor trebui să se mute, aprovizionarea acestora și oprirea autovehiculelor fiind…interzisă.
Prosperitatea firmei germane LIDL cere și alte măsuri, încălcându-se legile românești. Astfel zonele verzi au dispărut din fața sediului Poliției, cu arbori cu tot. Trotuarele se îngustează pentru a se mai construi pe furiș, încă o bandă de circulație. Aprovizionarea cu marfă a supermarketului LIDL necesită străzi late și infrastructură ca atare în minunatul nostru municipiu ghiorlănit de gropi… Noi drumuri s-au construit și peste țeava de gaze magistrală, realizată pe fosta parcare publică din fața Poliției – acum desființată.
Dacă în alte localități se desființează construcțiile înființate pe spațiile verzi, călărășenii au un paradox, la ei situația este inversă… Astfel zonele verzi se desființează sub ochii iertători ai autorităților. Avem nevoie de alt supermarket…dar cu ce preț?
Cu prețul încălcării legii 24/2007 – legea spațiilor verzi.
Art 13(2)Instituţiile de ordine publică sunt obligate să acorde ajutorul solicitat de proprietarii şi administratorii spaţiilor verzi în vederea prevenirii şi combaterii acţiunilor ilicite de deteriorare sau distrugere a obiectivelor şi vegetaţiei din spaţiile verzi.
Art. 21
Persoanele fizice si persoanele juridice raspund contraventional, in conformitate cu legislatia in vigoare, pentru:
a) folosirea neautorizata a terenurilor cu spatii verzi;
b) nerespectarea cerintelor privind proiectarea, construirea si darea in exploatare a obiectivelor in spatiile verzi;
c) atribuirea terenurilor pentru constructii in spatiile verzi fara coordonarea cu organele teritoriale ale autoritatii centrale pentru amenajarea teritoriului, ale autoritatii centrale pentru protectia mediului si fara consultarea populatiei;
d) desfasurarea neautorizata a activitatilor economice, de turism si agrement in spatiile verzi;
e) ocuparea nelegitima a terenurilor cu spatii verzi;
f) deteriorarea spatiilor verzi in urma incendiilor sau a comportarii iresponsabile cu focul;
g) aruncarea pe spatiile verzi de mase plastice, hartii, sticle, resturi animaliere, deseuri menajere si orice alte deseuri;
h) distrugerea sau deteriorarea drumurilor, aleilor, sistemelor de drenaj, instalatiilor tehnice si ingineresti din spatiile verzi;
i) colectarea plantelor medicinale, a fructelor si a ierbii de gazon;
j) pasunatul pe spatii verzi;
k) decopertarea litierei si deteriorarea paturii vii si a stratului de sol fertil;
l) capturarea animalelor protejate integrate ecosistemului spatiului verde;
m) plimbarea si imbaierea cainilor si a altor animale in afara spatiilor amenajate;
n) distrugerea spatiilor verzi prin poluare cu ape reziduale, chimicale, deseuri de productie, produse petroliere sau alte substante nocive.
Vă întrebați, la citirea acestor rânduri…pentru cine este legea?