Alte minuni în curtea Primăriei Călărași. Se va autodenunța primarul Drăgulin pentru construirea fără autorizație?

5 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Alte minuni în curtea Primăriei Călărași. Se va autodenunța primarul Drăgulin pentru construirea fără autorizație?

Afară este vopsit gardul. Înăuntru, în Primărie este leopardul?

Pentru dezvoltarea minunatului nostru municipiu, domnul primar Drăgulin a hotărît că trebuie să schimbe gardul de la Obor. Unul frumos, mai trainic la doar 138.000 lei trebuia să se ridice pe furiș, fără Autorizație de construire. Asta, chestia asta, autorizația este cerută de Primărie numai la fraieri, ea nu are nevoie de actele legale,  adică așa cum a stabilit legea. Pe 20 iunie a fost emis Certificatul de urbanism nr. 355, câteva zile mai târziu fiind demarată şi lucrarea propriu zisă de către societatea Decora (PT+Execuţia). Valoarea investiţie înseamnă vreo 138.000 lei , incluzând desigur şi contravaloarea proiectării. Iată imagini de pregătire a locației Oborului pentru montarea viitorilor turnicheți…

Răspunsurile Primăriei Călărași necesită complexitate, atunci cînd se protejează nelegalitățile

Pe 27 august redacția noastră află că gardul Oborului este construit pe furiș fără Autorizație de construire și cere explicații conform prev. legii 544/2001 pentru aceasta. Ca să ascundă gunoiul sub preș, așa cum administrația Drăgulin face cu cel din Instituția sa, Drăgulin refuză să ne dea un răspuns imediat și ne amână 30 de zile, termenul maxim prevăzut de lege – justificând că răspunsul este… complex. Complex era în schimb inducerea în eroare a presei și a cetățenilor, privind legalitatea lucrărilor de construcții efectuate de această așa zisă Instituție. Nu ne-am lăsat și am denunțat totul AICI  dar și AICI Chiar dacă pe responsabili îi doare la bască. Iată răspunsul lor stereotip atunci când se dorește ascunderea adevărului:

Primăria Călărași mai presus de legea autorizării construcțiilor?

Ca să dreagă busuiocul, imediat Primăria Călărași a început procedura de eliberare a unei autorizații de construcții, și pe 29 august, s-a emis un nou Certificat de urbanism, cu nr. 525, în scopul „Construire împrejmuire Obor latura Vest”. Pe surse, publicația noastră a aflat despre nelegalitate că abia astăzi, după multe zile s-a emis şi Autorizaţia de construire. Ne minunăm cum de s-a putut abține domnul administrator public Valentin Deculescu ca să își denunțe prin plângere penală Instituția unde mai lucrează, adică Primăria Călărași, lumea spunând că Domnia Sa este un adevărat legist, un om care nu suportă ca alte Instituții cum ar fi Consiliul Județean să construiască fără autorizație.

Mișto și elegant la “palatul” lui Drăgulin Vodă.  Ne minunăm cum acesta înainte construieşte, și apoi face rost de documentele legale. Ce trebuiau avize și autorizație pentru gardul prăpădit? Trebuiau doar justificări pentru ca publicația noastră și cititorii să fie prostiți și ca subiectul, respectiv adevărul să nu fie publicat corect în presă. Adică în publicația noastră pe care tot domnul primar a dat-o în judecată, cerând daune de doar 4 miliarde de lei vechi în doar 2 procese diferite dar… cu același obiect. Imaginea primarului, în accepțiunea acestuia nu trebuie să îl supună criticii presei niciodată. Presa trebuie descurajată prin procese intentate, prin care primarul cere Instanței ca să nu se mai scrie la adresa sa, considerînd false, mincinoase și neadevărate aprecierile noastre și drept insulte, calomnii și grave denigrări modul în care publicația noastră prezintă adevărul – aceasta  având în plângerile primarului și ale Primăriei rolul de a atrage oprobiul cetățenilor asupra primarului. De neînchipuit cum încearcă o Instituție și un primar să inducă în eroare presa și cetățenii, cum încearcă să se pună  pumnul în gura presei.

Experți în realizarea de plângeri, salariați ai Primăriei, cum este Valentin Deculescu a denunțat și pe Consiliul Județean că și-a permis să construiască fără autorizație și să asfalteze drumul uzinal ghiorlănit care mai face accesul în municipiul plin de gropi. Doar Primăria Călărași ar avea acest drept de a construi fără autorizare, în viziunea conducerii acesteia. Numai că publicației noastre i s-au alăturat și alte publicații locale care au convins exact, așa cum spunea cândva Nicolae Iorga: Adevărul este ca apa rece. El face rău numai la dinții stricați…Iată ce declară pentru publicația Arena, Eduard Grama – director al Direcției de Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean Călărași:

„Incapacitatea autorităţii locale, condusă de primarul Drăgulin scoate la iveală, de fapt, modul defectuos în care gestionează probleme oraşului. După ce a blocat o investiţie în interesul unei întregi comunităţi, observăm că tocmai în ograda Primăriei ilegalităţile curg pe bandă rulantă. Domnul primar Drăgulin tratează problemele subiectiv, cu unităţi de măsură diferite, pozând în apărător al legii dar sub ochii săi vigilenţi se construieşte fără autorizaţie de construire. Să credem oare că şi celelalte certificate de urbanism emise ridică mari semne de întrebare?” a declarat Grama care a avut un mesaj şi pentru arhitectul şef, Laurenţiu Samoilă, şi el unul dintre răspunzători în ceea ce priveşte emiterea de autorizaţii de construire alături de primar şi secretarul municipiului. „Despre domnul Samoilă, numai de bine. E ciudat că a reacţionat” doar după ce presa a avut reacţie. Altfel, s-ar fi pus capacul pe oală cum probabil a mai procedat. Să nu fi ştiut dumnealui, într-un oraş atât de mic, că se contruieşte în curtea unei subordonate, fără autorizaţie? Dar până la urmă, ce ştiţi? Cu ce vă ocupaţi mai exact la Primăria Călăraşi? La Consiliul Judeţean v-aţi ocupat de aceleaşi lucruri şi aţi plecat. Şi bine aţi făcut! Domnul Drăgulin, probabil, că n-o să vă convingă vreodată să plecaţi şi de acolo. Nu pare un tip curajos! – a declarat Grama.

Așteptăm să aflăm despre al 56 -lea telefon al primarului președinte de partid către Vasile Iliuță, prin care să-i ceară explicații pentru curajul lui Grama și să-i ceară și de această dată să fie dat afară. Așteptăm ca probele din acest articol să fie înaintate Instanțelor de judecată sau Parchetelor, acolo unde de fapt Primăria și primarul lucrează la dezvoltarea municipiului și intervin ca să potolească setea de adevăr a ziariștilor ce îndrăznesc să îl critice.

P.S. Am lăsat intenționat câteva greșeli de scriere, pentru a fi corectate de lătrăul de serviciu de pe grupul ascuns Șmecherii din Călărași.