Alte mărfuri contrafăcute sunt oprite să intre în România

6 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Alte mărfuri contrafăcute sunt oprite să intre în România

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra unor mijloace de transport, aproximativ 1.800 de bunuri constând în articole vestimentare, articole de parfumerie și încălțăminte care purtau însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În ultimele 48 ore, cu ocazia controalelor specifice pe sensul de intrare, lucrătorii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit mai multe autocare ce aparțin unor firme de transport persoane.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit în cala a opt autocare, mai multe colete voluminoase ce conțineau aproximativ 1.800 de bunuri constând în articole vestimentare, articole de parfumerie și încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparțin unor cetățeni turci și români, cu vârste cuprinse între 28 și 50 de ani. Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate.

Bunurile, în valoare totală estimată de 350.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.