Altă minune din Călărași. O familie a ocupat toată parcarea publică din fața blocului D13, sc.A…

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Altă minune din Călărași. O familie a ocupat toată parcarea publică din fața blocului D13, sc.A…

Minunile se țin lanț în minunatul nostru municipiu. După modelul ocupării parcării din fața Primăriei cu un patinoar și mașinuțe tamponate, iată că o familie de întreprinzători din Călărași a ocupat toată parcarea din fața blocului unde domiciliază. Familia C. Grigore & C.Petruța au găurit asfaltul acolo unde se parcau autoturismele și au bătut în parcare bări  lungi din fier beton striat – spun vecinii acestora. Orice parcare a autovehiculelor proprietarilor din blocul nostru este imposibilă…Nu știm ce vor să facă…vor să îngrădească și să amplaseze cotețe pe lângă bloc…sau să crească păsări…spun vecinii uluiți. Trotuarul de lângă bloc este teren aferent și toți avem dreptul să îl folosim, nu poate fi îngrădit după bunul plac al unei familii – arată un domn. În urma discuțiilor telefonice cu familia C. Grigore & C.Petruța am aflat că Primăria a asfaltat zona verde de lângă blocul lor. Nea Grigore spune că știe cât este acea zonă verde, că avea cam 5 metri lățime pornind de la bordura trotuarului de lângă bloc…și că a văzut că aceasta este înregistrată la serv. Urbanism din Primărie cu această destinație și nu parcare. 

Nea Grigore povestește cum autovehiculele parcate acolo îi băgau zilnic fumul de la eșapament în casă, și nu putea sta decât cu geamurile închise. Arată cum de Crăciun a solicitat unui conducător auto care a oprit cu motorul pornit în fața geamurilor sale să plece…iar conducătorul auto l-a înjurat spunând că acolo este parcare și face ce vrea …mușchiul lui…Solicitările mele scrise la Primărie au rămas decât cu promisiuni. A venit agentul Simion Marian de la Poliția locală la fața locului și a constatat că cele reclamate de mine corespund cu cele reale... spune nea Grigore, autorul montării bărilor de beton striat. El descrie cum autoturismele erau parcate pe trotuar și cum acestea au fost folosite de infractori pt a se urca și escalada fereastra domiciliului. Mai descrie cum sunt folosite spațiile dintre autovehicule drept closete…sau de aruncare a gunoaielor. Așa ceva nu era înainte, acum peste 2 ani când acolo aveam zonă verde…explică proprietarii afectați.

Proprietarii printre care și doamna Sava Marilena sunt revoltați, nu li se pare normală o astfel de acțiune. Ei au solicitat  sprijin din partea Primăriei, Poliției locale și tuturor autorităților, ca să ia măsuri împotriva singurei familii care îi terorizează psihic, spune pe rețelele de socializare Sava MarilenaÎmi parchez mașina in acel loc de 34 de ani, am fost la un pas de a intra in acele bări metalice pentru ca nu au fost semnalizate cu nimic și la lăsarea întunericului nu se văd…spune aceasta. Toate indiciile conduc la concluzia că ocuparea parcării publice de către familia în cauză se va solda cu pene și/sau bătăi. Ceva regretabil, nu?

De luat măsuri din partea Primăriei Călărași este ceva greu de observat. O comparație cu cei care cunosc municipiul Slobozia este relevantă. Acolo în fața sau în spatele blocurilor nu găsești garduri, grilaje, cotețe, grătare sau garaje improvizate. Acolo, la Slobozia, Poliția locală are autoritate, se implică și sancționează faptele antisociale. Primăria este o altfel de Instituție în Slobozia, de necomparat cu preocupările pe care le regăsim în Călărași. O spun mulți dintre cei care ne vizitează minunatul municipiu și compară starea drumurilor, ridicarea gunoaielor dar și aspecte mai sus menționate privind administrarea spațiilor de lângă blocuri.

P.S. Așteptăm punctul de vedere al celor implicați  și mai ales al Primăriei Călărași@Poliției locale privind modalitatea de rezolvare a petițiilor. Cum este posibil ca zonele verzi din municipiu să fie asfaltate… și mai ales să li se schimbe destinația vom afla…