Alt meci egal la Călărași. AFC Dunărea Călărași 2005 – Hermannstadt: 0 -0

10 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Alt meci egal la Călărași. AFC Dunărea Călărași 2005 – Hermannstadt: 0 -0

Dunărea Călărași și FC Hermannstadt au jucat astăzi  sâmbătă 27 aprilie 2019, în etapa a 7-a din play-out, într-un meci  de slabă calitate. Meciul a fost unul slab din punct de vedere fotbalistic, cu multe mingi degajate la întâmplare, un joc colectiv precar și foarte puține reușite individuale, pentru fotbaliștii ambelor formații. Hermannstadt  a cerut penalty când mingea centrată de Jazvic l-a lovit în mână pe Luchin, fază ignorată de Ovidiu Haţegan. Cele două echipe rivale în lupta pentru salvarea de la retrogradare s-au luptat  într-un meci pe care specialiștii nu l-au considerat tehnic ci cu puține eforturi individuale de a înscrie. Dunărea era pe locul 7, cu 17 puncte, iar Hermannstadt  pe locul 6, cu 18 puncte.  

foto Alexandru Botezatu

Dunărea Călărași a emis un comunicat prin care contestă decizia CCA de a-l delega pe Hațegan. Conducerea AFC Dunărea 2005 Călărași a acuzat relația apropiată dintre Hațegan și Iuliu Mureșan, noul președinte al sibienilor, dar și conflictul dintre Dan Alexa, antrenorul Dunării, și Hațegan, la meciul cu FCSB, din prima etapă din 2018.

„In aceasta dimineata am aflat si noi pe surse (nu doar presa are surse) ca dl. Ovidiu Hategan este delegat la jocul mai sus mentionat.
Vrem sa mentionam de la bun inceput ca apreciem prestatia domnului Ovidiu Hategan si a brigazii sale la jocurile la care este delegat, in special in plan international unde este apreciat atat de cei de la UEFA cat si de cei de la FIFA.

Aceasta delegare ar fi trebuit in mod normal sa ne creeze linistea pentru pregatirea jocului de sambata dar sunt doua motive care-n mod sigur ne vor face cel putin pana la ora jocului sa nu mai avem nici macar in noi mare incredere. In ultimii ani, in mass-media, s-a vorbit de multe ori de ”relatia speciala” dintre arbitrul Ovidiu Hategan si CFR CLUJ vs. Iuliu Muresan, presedinte al clubului clujean pana-n toamna anului trecut. Nu detinem elemente legate de aceasta relatie si nici macar nu ne intereseaza, probabil sunt barfe de presa sau intoxicari ale cluburilor care se luptau pentru suprematie cu CFR CLUJ.

președintele Dunărea Călărași, Florin Brișan:

 La jocul dintre AFC DUNAREA 2005 Calarasi -FCSB din cadrul etapei a-XXII-a a sezonului regulat a avut loc un incident intre antrenorul Dan Alexa si arbitrul Ovidiu Hategan, incident pentru care si astazi ne cerem scuze. Pentru iesirea de atunci, antrenoruli nostru, Dan Alexa, a fost suspendat de Comisia de Disciplina. Daca Comisia Centrala a Arbitrilor, a decis delegarea brigazii lui Ovidiu Hategan, credem ca au analizat oportunitatea acestei delegari si ca dorinta noastra de a fi arbitrati corect, va fi indeplinita”

foto Alexandru Botezatu

În urma acestui rezultat ambele echipe rămân la retrogradare, despărțite de doar un punct. Cele două echipe au evoluat în următoarele formule:

Dunărea Călăraşi: Straton – Dobrosavlevici, Luchin, Ben Djemia (Ndiaye ’30, Keyta ’64) – Enache, Simion, S. Filip (Henderson ’46), Mendy – Ammari, G.Iancu, D.Benzar. Antrenor: Dan Alexa

Hermannstadt: Căbuz – Măţel (Serediuc ’51), Mijuskovic, Dandea, Dâlbea, Tătar – P. Petrescu (Popovici ’87), Jazvic, Offenbacher – Lendric (Tsoumou ’72), Blănaru. Antrenor: Vasile Miriuţă

Cartonaşe galbene: Filip ’20 / Petrescu ‘65

Arbitri: Ovidiu Haţegan – Octavian Şovre, Sebastian Eugen Gheorghe – George Rădulescu

Observatori: Liviu Ciubotariu, Cătălin Popa

În primul meci al etapei, Gaz Metan Mediaş a învins în deplasare, vineri, Concordia Chiajna, scor 2-0. Spectatorii au preferat să nu vină la acest meci deși conducerea clubului a făcut apel la galerie și călărășeni să își încurajeze echipa/ vezi foto

foto Alexandru Botezatu