Alina Naghi – un român de suflet, continuă lucrurile bune pentru români

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Alina Naghi – un român de suflet, continuă lucrurile bune pentru români

La 6 ani de la decesul lui George Naghi, Alina Naghi a sponsorizat lucrările de reabilitare a Cimitirului Sf. Gheorghe – unde acesta este înmormântat. Zilnic echipe de muncitori lucrează la realizarea altui gard de beton, pe latura nord spre Liceul Auto. Acolo au realizat o alee mai largă, betonată. Aleea principală dinspre strada Sloboziei va avea  un acces modern. Sunt realizate trepte în locul pantei pe care mulți și-au rupt picioarele… Aleea principală este realizată de fapt din 2 alei betonate, care vor fi placate cu plăci de granit. Între ele va fi realizat un strat de gazon și a fost dat în funcțiune iluminat modern. Societatea Aldis S.A. va realiza un alt acces pentru ridicarea containerul de gunoi, pe strada laterală. Vor fi placate aleea și latura Cimitirului Eroilor sovietici. Se va realiza un nou sistem de pază, suplimentar celui cu camere video monitorizat de Poliția locală. Lucrările avansează pe zi ce trece, calitatea lucrărilor fiind atent controlate atât de sponsorul ce a investit multe miliarde de lei, dar și de administratorul Cimitirelor, Dan Bălăngea.

Administratorul declară că, în acest an Primăria a aprobat 800 mil lei pt asfaltarea aleii Cimitirului Central cu acces dinspre str Sloboziei… ce s-a surpat. Vrea să realizeze borduri și să amplaseze bănci, da nu înainte de a realiza canalizarea și câteva pompe de apă. Se bucură de gardul recuperat de la Cimitirul Sf Gheorghe cu care vrea să repare gardul latura nord a Cimitirului Central. Cea mai mare bucurie a administratorului Dan Bălăngea este însă aprobarea suplimentării numărului de salariați, respectiv de muncitori. Orașul nostru are 6 cimitire la care avea încadrat un total de doar 6 salariați…Dan Bălăngea arată ajutorul dat de viceprimarul Dragoș Coman și mulțumește călărășenilor de suflet, ca Alina Naghi, oameni care știu să cinstească corect memoria înaintașilor acestora.

Privind pe omul de afaceri, răposatul George Naghi, și acum, acesta este pomenit de călărășenii cu care te întâlnești sau care vin să-i aprindă o lumânare. Nu este un secret că acesta a asigurat existenta multor mii de călărășeni, viața de zi cu zi a multor familii de români prin afacerea sa.

Și astăzi, Aldis a rămas în topul firmelor românești  – producătoare/prelucrătoare a cărnii de porc. Aldis, este cel mai mare combinat de prelucrare a cărnii din România, cu capital 100% românesc, o marcă înregistrată, savurată de români și astăzi. Mezelurile produse la Aldis în Călărași, ajung pe mesele tuturor românilor. De reamintit vremurile comuniste când ne aprovizionam cu mezeluri din București ori prin relații de la Combinatul CPICP Modelu. Firma Aldis a fost fondată în anul 1991 de către răposatul George Naghi, fost lucrător în alimentaţie publică. În timp, Aldis a devenit un brand românesc de succes, bine cunoscut  atât pe piaţa românească, cât şi pe cea europeană. Experții financiari au apreciat cum a ajuns în ultimii 20 de ani această companie să fie o emblemă pentru Călăraşi: “Aldis Calarasi este reprezentarea unui concept care sintetizează succint ideea de forţă-energie-echilibru. Lider de piaţă prin produsele oferite, Aldis a reușit să concentreze, să administreze şi să gestioneze o forţă de muncă uriaşă, ceea ce a asigurat echilibrul financiar al locuitorilor orasului. Tehnica specială de management şi capacităţile superioare de marketing au făcut din acestă societate o marcă, un simbol, o etichetă de notorietate pentru oraşul nostru“.