# ajunge …După ce s-a luat la trântă cu mirosurile de pe terenurile lui Vasile Iliuță, Drăgulin se va lua la trântă și cu…țânțarii. Anunț gratis

7 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru # ajunge …După ce s-a luat la trântă cu mirosurile de pe terenurile lui Vasile Iliuță, Drăgulin se va lua la trântă și cu…țânțarii. Anunț gratis

Pentru că cetățenii din Călărași au fost înțepați de țânțari, primarul Drăgulin și Primăria apreciază că sunt denigrați

Aflăm din  Comunicat, că Domnia Sa, domnul primar este Gânditorul nu numai a 266 de proiecte/an ci și a unui contract multianual pentru DDD. Aflăm că Primăria face toate eforturile pentru găsirea de soluții legale care să permită tratamente în regim de urgență împotriva țânțarilor și apreciază că este  o problemă din păcate, la nivel național – așa cum este și lipsa parcărilor din municipiu. Biroul de presă al primarului ne spune cum și cînd se aplică tratamentul împotriva  țânțarilor. Rugămintea biroului de presă este mare: sperăm ca încercările de denigrare a activității Primarului și Primăriei Municipiului Călărași să înceteze.

Iată ce scrie pe pagina sa unul din liderii +plus Călărași, Bogdan Mihai: „Sperăm la o lipsă a instabilității atmosferice pe termen scurt”. Nu este o glumă și nici măcar o tentativă de banc sau replică din Filantropica. Este pur și simplu modul în care Primăria Municipiului Călărași încearcă să se apere în fața „denigrărilor”, aduse la adresa instituției și primarului Daniel Ștefan Drăgulin în mediul online, cu privire la lipsa măsurilor necesare pentru tratamentele de dezinsecție.

Primăria locală vine cu o serie de precizări (ca cea de mai sus), însă realitatea e una simplă, constatată pe pielea noastră: la nivelul municipiului Călărași nu s-a făcut dezinsecția. Dacă s-ar fi făcut corespunzător, nu ar mai fi fost țânțari. Prin urmare, este vorba de incompetență. Simplu și la obiect.

Singurul lucru de apreciat din partea primăriei locale este faptul că, cel puțin la nivelul unui departament, și anume cel de comunicare, lucrurile încep să se miște repede. Nu și bine, însă.

Cu toate astea, e un început. Mai departe este de dorit ca rapiditatea să caracterizeze toate activitățile derulate la nivelul acestei instituții, în special cele care trenează de foarte mulți ani: infrastructură rutieră, urbanism, gunoaie. O să le discutăm pe fiecare în parte în postările care urmează.

Revenind. Dacă primăria tot speră „la o lipsă a instabilității atmosferice pe termen scurt”, noi îi propunem altă idee: „instaurarea unei stabilități administrative”, în care tratamentul în aliniament, destinat combaterii tuturor bolilor și dăunătorilor vegetației, nu poate fi asimilat cu cel de combatere a populației de tânțari.

#lamuncă.punct

COMUNICAT

Pentru că în mediul online sunt aduse, în ultima perioadă, denigrări la adresa instituției Primăriei Municipiului Călărași și a primarului Daniel Ștefan Drăgulin cu privire la lipsa măsurilor necesare tratamentelor de dezinsecție, venim cu următoarele precizări:

– Primăria Municipiului Călărași a gândit un contract multianual pentru DDD (dezinsecție, dezinfecție și deratizare), având în vedere experiențele ultimilor ani în ceea ce privește aceste servicii, și anume: adoptarea întârziată a bugetului național și implicit, a celui local, care nu a favorizat efectuarea la timp a tratamentelor de delarvare, dar și contestațiile, care se întâlnesc frecvent la nivel național, în acest domeniu. Contractul multianual pe care Primăria Municipiului Călărași îl va semna în următoarele săptămâni (funcție de perioada contestațiilor care va demara chiar luni, 24 iunie, pentru 11 zile) se referă la serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare pentru următorii 4 ani

-Primăria Municipiului Călărași respectă toate termenele impuse de lege cu privire la achizițiile publice, dar, în același timp, face toate eforturile pentru găsirea de soluții legale care să permită tratamente în regim de urgență împotriva țânțarilor, fiind vorba de o problemă de sănătate publică (din păcate, la nivel național)

-Prima etapă de dezinsecție s-a efectuat, în regim de urgență, pe 12 și 13 iunie (avio-12 iunie, terestru-12 și 13 iunie), prin Serviciul Public Pavaje Spații Verzi, din subordinea PMC.

Duminică, 23 iunie, începând cu ora 22.00, pe toate zonele verzi din municipiul Călărași va fi efectuat un nou tratament, în aliniament, pentru că există prevedere bugetară.

Potrivit specialiștilor, condiția esențială ca un tratament să fie eficient este ca substanța aplicată să nu fie îndepărtată de apă, adică să nu existe precipitații, pentru minim 3 zile.

Sperăm la o lipsă a instabilității atmosferice pe termen scurt, așa cum s-a întâmplat în ultimele săptămâni, pentru ca problemele apărute odată cu înmulțirea populațiilor de țânțari să se diminueze.

Totodată, sperăm ca încercările de denigrare a activității Primarului și Primăriei Municipiului Călărași să înceteze. Măsurile întreprinse de Primăria Municipiului Călărași, cu privire la dezinsecție, au ținut doar de cadrul legislativ și de condițiile meteo, și nu de lipsa unor prevederi bugetare.

BIROUL DE PRESĂ

 

Notă:

 

 

Senator Răducu George Filipescu:”Ne place sau nu, singurul candidat cu reale șanse (în acest moment) la Primăria municipiului Călărași este Daniel Ștefan Drăgulin”