Aici și acum… Emisiunea unde te faci auzit la radio Still FM. Totul despre Călărași. Probleme, speranțe și…putințe

4 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Aici și acum… Emisiunea unde te faci auzit la radio Still FM. Totul despre Călărași. Probleme, speranțe și…putințe

Problemele municipiului Călărași discutate la radio Still FM de Marian Pîrloagă și Buzea Romeo – moderate de Florin Driga. Despre ceea ce au promis politicienii locali si realitate. Discuții despre starea dezastruoasă a drumurilor, lipsa parcărilor, a canalizării, așa zisa reabilitare a rețelei de apă și canalizare vizavi de avarile zilnice si pierderile din rețea. Unde se regăsește performanța…În străzile lăsate ghiorlănite după lucrări ale Ecoaqua sau firmelor diferite. Este deplorabil să asistăm la starea jalnică în care au rămas lucrurile. Prin PNDL s-au alocat bani de către guvernul PSD și către mun Calarasi pentru reabilitarea drumurilor. În tot județul s-au alocat bani pentru proiecte fără a se ține seama de apartenența politica a primarilor, important fiind cetățeanul și nu partidul de unde este primarl. S-a vorbit despre inițiativele lui Marius Dulce consilier PSD pentru realizarea de parcări, reparat drumurile, realizarea de canalizare în Măgureni. Și despre viceprimarul Dragoș Coman, responsabil cu ordinea publică în municipiu s-a remarcat preocuparea sa de a se realiza patrulări mixte de la 1 ian în municipiu. De ce nu se realizează patrulări pedestre în piețe și parcările de la supermarketuri… De ce este deficit de polițiști operativi? Sunt mai mulți la birou? S-a detaliat despre eficiența polițiștilor locali cu exemple. Consilierul Buzea a vorbit despre proiecția bugetului din 2017 ce trebuie avut ca referință pentru 2018. Demnitatea orașului depinde de onorabilitatea de a realiza lucrurile bune. S-a vorbit despre drepturi și obligații, despre ceea ce se poate crea prin muncă. Cât de greu este să bați la ușa unui edil…ca să fie aduși investitori…

Discuția despre oameni din Primărie care sunt nepregătiți. Nu se poate face o comparație cu echipa Iliuță, cu cele 29 proiecte ale CJ aflate toate în grafic…Aprecieri despre Iliuță, omul care poate, știe și face, despre oameni care pot îndrepta lucrurile și reabilita stările defectuoase existente. Echipa Drăgulin trebuie ajutată de cetățeni și de colegii cu expertiză… dacă se apelează la comunicare. Important este dacă vor….și cum te impui pentru aceasta.

Stările defectuoase din municipiu revin în discuție…lipsa toaletelor ecologice și mai ales igienizarea lor. Discuții despre terase ocupate temporar foarte mult timp, care creează disconfort dar nu și obligații pentru proprietari. Apropouri pentru DSV și DSP care generează un lanț al slăbiciunilor. Comunicarea rezolvă problemele…se spune. S-au găsit și posibilități tehnice. Discuții pentru a implica diferite categorii sociale pentru viața bună din orașul nostru.

PNL din mun. Călărași se reorganizează. O echipa nouă, la municipiu vrea să facă un altfel de politică.Viorel Ivanciu, Dragoș Coman, Jipa Alina, Adrian Stoica…Asta ar fi deranjat pe președintele PNL Daniel Drăgulin. Trebuie analizate realizările foștilor și actualilor viceprimari, ale căror proiecte au fost trecute în anonimat și asumate de fostul / actualul primar -lider de partid. Trebuie acordat o șansă și altora… O nouă politică este binevenită și susținută și de Filipescu, care este de acord cu declarațiile de la PNL mun. Călărași. Noi prietenii se nasc…Iliuță dansează Hora Unirii cu Drăgulin…pe care trebuie să îl ajute la dezvoltarea municipiului. Se dau exemple, privind percepția muncii politicienilor locali, despre prezența lor pe stradă numai la Alegeri.

Omul trebuie ascultat permanent de cei aleși și trebuie să își spună părerea. O vor putea face și telefonic către postul de radio Still FM. Locul de unde se fac lucruri bune pentru călărășeni. Punerea în valoare a turismului în zona Jirlău, baie publică…multe solicitări care s-au discutat, aprobat…și nimic nu s-a realizat.

Suntem aproape de călărași, pentru lucruri bune și…pentru mai bine