Afacerea cu borduri fără număr… a Primăriei Călărași bagă în spital oamenii

6 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Afacerea cu borduri fără număr… a Primăriei Călărași bagă în spital oamenii

Astăzi 27 dec. 2017 la orele 09, strada București era blocată la intersecția cu str Dorobanți de un autovehicul de la serv Poliției rutiere. Mă alătur supus șoferilor care îndură disconfortul pentru a ocoli pe strada Progresul, către alte blocaje rutiere, pentru că de parcat nu există un singur loc de-a lungul multor sectoare de stradă.

Pe strada București domnul Sandu Pietroiu se deplasa către Piața Mare. Pe partea stângă a șoselei erau depozitate…borduri, elemente minunate de urbanism de care ne-am săturat de câțiva ani. Pe partea dreaptă a sensului unic, banda era ocupată tot de borduri, nisip, scule electrice și o betonieră transportabilă. Totul era delimitat de o bandă alb-roșie, fără a fi presemnalizată lucrarea și fără ca vreun agent de circulație să o îndrume. Soarele puternic l-a orbit pe Sandu Pietroiu care nu a mai văzut betoniera aflată aproape de axul șoselei și a intrat în ea. În urma răsturnării a căzut peste un lucrător care monta celebrele…borduri. A fost dus la spital…spun curioșii. Acolo Dumnezeu cu…mila spune unul…

La fața locului lumea îl înjura de mama focului pe primar pentru afacerea cu borduri care nu se mai termină. Pe unde să circulăm? pe mijlocul șoselei arată o femeie către sculele electrice cu care se taie pavajul și de care se teme…Cât mai durează borduriada asta…se întreabă majoritatea celor strânși. Și de ce la fața locului sunt 3 echipaje de circulație. Unde este Inspectoratul Teritorial de muncă?Ăia nu se deplasează prin municipiu așa cum facem și noi…Sau nu vor să vadă… spune un domn…Le este greu după cârnații înghițiți de Crăciun ca să controleze modul de efectuare a lucrărilor…îi răspunde un altul.

Vizavi de acestea șoferii care ocolesc strâng din dinți. De ce este oprită circulația pentru un accident… și de ce agenții nu o îndrumă la ore de vârf în locurile aglomerate. Municipiul Călărași. Locul unde schimbarea promisă de administrația liberală nu există. Cât va mai dura?