Administrația Drăgulin a dat fasole și vin fiert în locul concursurilor cu caii. De Bobotează, la Călărași…

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Administrația Drăgulin a dat fasole și vin fiert în locul concursurilor cu caii. De Bobotează, la Călărași…

Boboteaza la Călărași nu a avut nimic comun cu numele evenimentului creștin ortodox și cu tradiția Botezului cailor. Instruiți corect, agenții de Poliție rutieră au ocupat încă de la orele 09.00 poziții strategice la toate cele 4 intrări în municipiul Călărași pentru a nu permite intrarea vreunui cal sau atelaj hipo. Aflăm de la agenții rutieri că este o anomalie misiunea lor de astăzi 6 ianuarie de Bobotează, pentru că în fiecare week-end este mare aglomerație de cai la Oborul săptămânal. Nici ei polițiștii nu mai știu cum trebuie aplicat acel Cod Rutier. Se aplică cu interdicție de acces al cailor doar de Bobotează?

În parcul central aglomerație mare la cazanele cu fasole și vin fiert. Încă de la primele ore pensionarii s-au așezat liniștiți la coadă la cortul Cantinei de Ajutor social. Înghesuiala adevărată a apărut după ce s-a aflat că fasolea are și afumătură și cârnați, de aceea familii de soț și soție au stat la cozi diferite pentru a se bucura de mai multă fasole. Sărăcia și foametea s-a ales de această tradiție locală, au declarat trecătorii hulind numele primarului care nu a vrut nici în acest an să organieze concursurile cu cai, la fel cum au organizat și alți primari în județ. Mulți au arătat scârba cu care acest eveniment este organizat de administrația liberală în corturi pe aleile parcului, arătând condițiile civilizate cu care se organizează servitul fasolei în Căminele culturale de la Roseți, Unirea sau Borcea.

Întrebați despre însemnătatea evenimentului, mulți au apreciat că Daniel Ștefan Drăgulin și administrația liberală ce o conduce la Călărași au denaturat tradiția locală, obiceiurile ce constau în botezul cailor, concursurile cu caii și atelajele hipo ce datează de sute de ani. Lumea a trecut cu sictir pe lângă cortul Cantinei de ajutor social unii spunând că nu au nevoie de mila lui Drăgulin și că va veni și rîndul lui să cerșească pe străzi voturile cetățenilor pentru a fi reales.