Adevăruri despre tratamentul aplicat de politicieni Armatei si militarilor romani in general

2 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Adevăruri despre tratamentul aplicat de politicieni Armatei si militarilor romani in general
✨ La presiunea militarilor care au incetat în mod spontan, de 6 zile, orice activitate, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență cu caracter special. Pur și simplu, de astăzi militarii au aceleași drepturi și libertăți ca ceilalți cetățeni. 
Asigură misiunile doar 8 ore pe zi de luni până vineri, urmeaza să se înscrie în sindicate, să facă grevă, manifestații și orice formă de protest, să facă politică, să candideze, să își fondeze firme, să se exprime liber ș.a.m.d.
✨ Profitând de restabilirea egalității în drepturi, Cdt.Bg. 4 “Vanatori”  a intrat în direct la România TV și a criticat  politicienii care au atacat în repetate rânduri pensiile militare. Vajnicul comandant le-a reproșat că ei nu au nici o obligație în caz de război, în timp ce până și pensionarele din armată sunt obligate să meargă pe front pana la vârsta de 63 ani. 
.
✨ Pe surse s/a aflat că militarii aflați în misiune în teatre de operatiuni din strainatate au întrerupt patrulările și au intrat în grevă, urmând a relua misiunile după plata conform Codului Muncii a întregului timp care depășește mai mult de 8 ore pe zi în misiune/la serviciu. 
El  ar însemna venituri lunare pentru militari de 5-6 ori mai mari, în funcție de timpul efectiv lucrat. 
Tot pe surse am aflat că o parte din militarii din Afganistan au cerut concediu fără plată, pt. a petrece câteva zile în Dubai.
✨ O altă nedreptate corectată de ordonanță este egalizarea obligațiilor cetățenilor, în situații de război, stare de asediu și mobilizare. 
De acum, orice cetățean cu vârsta până 63 ani, bărbat sau femeie, poate fi concentrat în situațiile menționate. După modelul militarilor pensionați. 
Până acum fenta aceste obligații mai mult de 3/4 din populație, în frunte cu diverse personalitati politice. Legat de acest punct, a fost organizat și un exercițiu de mobilizare, la care a fost convocată o numeroasa masa de cetateni, barbati si femei. Numai că  nu s-au prezentat la mobilizare, motiv pentru care au fost retinuti de Poliția Militară, la arestul S.M.F.T., cazul fiind cercetat de Parchetul Militar”.
✨ Întrebat de reporterii mai multor televiziuni despre prevederile ordonanței, ministrul apărării a  precizat
 “Ați promovat în repetate emisiuni că nu este just ca militarii să aibă pensii militare de stat, că sunt pensii speciale, că nu ar fi egalitate! Am înțeles că iubiți egalitatea! Acum o aveți, dar nu doar la pensii, ci în tot”.
✨ Opinia Cap. Pop G, din Oradea. “S-a făcut dreptate! Munceam ca prostu’ pe aceiași bani și 24 ore pe zi sau 7 zile din 7 când aveam aplicații! Acum la ora 16.00 sunt un cetatean obisnuit și bag schimbul 2 în armata maghiară. La fel ca orice alți cetățeni care au al 2-lea job!”
✨ Opinia Lt.col. Ionel Vasile, de la Departamentul Armamente.. “Noi nu aveam voie să deținem o firmă să ne completăm veniturile și să contribuim mai mult la pensii. De acum suntem egali, că prea eram tratați ca negrii! Eu îmi voi deschide o firmă de livrări armamente, am identificat  oportunități de colaborare cu F. Rusă și Coreea de Nord. Unii vând pâine, alții arme, fiecare cu domeniul său!”
✨Din păcate, nu a putut fi contactat și șeful Statul Major al Apărării. Sursele spun că  ar intrat  în campanie electorală, exprimându-și intenția de a candida la orice funcție posibilă.
Valentin Uban/ Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România