ACŢIUNI ALE POLIȚIEI ROMÂNE, ÎN TOATE DOMENIILE DIN COMPETENȚĂ

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru ACŢIUNI ALE POLIȚIEI ROMÂNE, ÎN TOATE DOMENIILE DIN COMPETENȚĂ

Week-end-ul trecut, poliţiştii au desfășurat mii de acţiuni și controale, în toată țara, pe toate liniile de muncă, pentru creşterea gradului de siguranță, prevenirea infracţiunilor, combaterea evaziunii fiscale şi un trafic rutier mai sigur. În trei zile de acţiuni intensificate, dispuse de inspectorul general al Poliției Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, polițiștii au constatat peste 1.000 de infracţiuni şi au aplicat zeci de mii de amenzi contravenţionale.

În perioada 12-14 mai a.c., peste 7.600 de poliţişti s-au aflat în teren, acționând, în sistem integrat, pe tot teritoriul ţării, în toate domeniile din competență. La această acțiune au participat și peste 360 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași care au acționat pe raza întregului județ. Astfel, poliţiştii de ordine publică din Călărași au desfășurat, în cele 3 zile, 14 controale pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale (mai ales în zona discotecilor, barurilor, club-urilor şi a altor localuri), fiind constatată o infracțiune.

De asemenea, au fost aplicate 213 sancţiuni contravenţionale, dintre care 80 la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 21 la Legea nr. 12/1990 pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 5 la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor. Pentru salvarea de vieți, prevenirea accidentelor de circulaţie şi fluidizarea traficului rutier, poliţiştii de la rutieră au efectuat 18 controale. Au fost Au fost constatate 20 de infracțiuni rutiere, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Totodată, polițiștii de la rutieră au aplicat 324 sancţiuni contravenţionale, prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, (7 pentru alcool, 93 pentru viteză și 5 pietonilor), au reținut 37 de permise de conducere (13 pentru alcool, 15  pentru viteză și 13 pentru săvârşirea unor infracţiuni) și au retras 6 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase au desfăşurat 3 de acțiuni, dintre care 2 pe linie de arme/braconaj și 1 pe linie de substanțe periculoase, în urma cărora au fost constatate 2 infracţiuni, pe linie de arme. Au fost aplicate 2 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1 la Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor și 1 la O.G. nr. 4/1995. De asemenea, au fost indisponibilizate 2 arme și  6 muniții.

Pe linie de supraveghere judiciară, a fost constatată o încălcăre a obligațiilor, 20 de persoane aflate în supraveghere judiciară fiind arestate preventiv, ca urmare a sesizărilor instanțelor. Pe linie de arest la domiciliu, au fost efectuate 4 verificări, fiind o încălcăre a obligațiilor. De asemenea, a fost găsită o minoră dispărută.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au desfășurat 4 de acțiuni și controale pentru prevenirea şi combaterea infracțiunilor economico-financiare, efectuând cercetări pentru săvârșirea a 2 de infracțiuni de evaziune fiscală. Au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 15 la Legea 12/1990 pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, în valoare de aproximativ 125.000 lei