ACEDO și primăriile Curcani, Luica și Șoldanu lansează programul Femei informate, femei implicate! COMUNICAT

2 săptămâni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru ACEDO și primăriile Curcani, Luica și Șoldanu lansează programul Femei informate, femei implicate! COMUNICAT

 

Femei informate, femei implicate! O inițiativă adresată femeilor din trei comunități rurale din județul Călărași

 

 

București, 8 aprilie 2021 – Asociația Centrul pentru Educație și Drepturile Omului anunță lansarea proiectului Femei informate, femei implicate!, o inițiativă derulată în comunitățile rurale multietnice Curcani, Luica și Șoldanu din județul Călărași, în perioada februarie 2021 – iulie 2022.

„Femei informate, femei implicate! este un proiect ce se adresează femeilor din mediul rural, prin care ne dorim să le implicăm în acțiuni de informare, de conștientizare și de afirmare cu privire la propriile drepturi, participarea activă în viața comunității, inclusiv în procesul de luare a deciziilor. Proiectul propune o serie de activități, precum evenimente comunitare, sesiuni de lectură, campanii de informare și conștientizare prin care vor fi abordate tematici legate de drepturile femeilor, educație pentru sănătate.”, a declarat Nicoleta Boșnigeanu, Manager Proiect.

Grupul țintă al proiectului este format din 360 de femei, ce vor fi identificate în cele trei localități rurale, în baza unor criterii legate, în special, de statutul social și nivelul de educație. Proiectul vizează femeile care sunt într-o situație dezavantajată, de etnie romă, mame tinere, cu un nivel de educație scăzut, femei care își cresc copiii singure sau care au o familie numeroasă. Totodată, proiectul se adresează femeilor ale căror nevoi țin de dezvoltarea personală, de dobândirea unor abilități de comunicare sau de îmbunătățire a nivelului de literație și care vor să se implice în viața comunității.

Prin derularea proiectului se urmărește obținerea următoarelor rezultate – organizare a minim 25 de sesiuni Clubul Povestitoarelor și constituirea unui grup de suport la nivelul fiecărei localități prin care femeile ajung să se cunoască, să împărtășească experiențe și să se mobilizeze în activități comune, organizarea a 15 întâlniri tematice facilitate de experți în domeniul drepturilor femeilor și al educației pentru sănătate, organizarea a 12 evenimente comunitare planificate și organizate cu implicarea beneficiarelor proiectului.

###

Femei informate, Femei implicate! este un proiect derulat de Asociația Centrul pentru Educație și Drepturile Omului în parteneriat cu Bjerkaker LearningLab, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este de a propune o schimbare pozitivă în atitudinea și practicile de incluziune a femeilor din localitățile Curcani, Luica și Șoldanu (jud. Călărași) prin creșterea capacității acestora în ce privește cunoașterea și afirmarea propriilor drepturi, implicarea în a găsi soluții la problemele comunității și în procesul de luare a deciziilor.

 

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.”