A2 fără contracte de deszăpezire și iarna aceasta?

8 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru A2 fără contracte de deszăpezire și iarna aceasta?

Compania de drumuri are sare pentru deszăpezire numai până în ianuarie 

Și în acest an se pare că pe celebra autostradă A2 vor interveni Armata, Jandarmii și Pompierii. Știm că A2  este renumită pentru accidente și blocaje datorate poleiului/ înzăpezirii. Orice viscol sau fulguială poate produce blocaje sau întreruperea circulației pe aceasta autostradă renumită în nenorociri de tot felul. Sub semnul întrebării este pus în acest an sectorul București- Lehliu unde procedura de contractare a serviciilor de deszăpezire a fost anulată acum 3 săptămâni.

e992ce9eff6711926338346accd5caf0_xl

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, fosta CNADNR) a anunțat acum vreo 3 săptămâni că are pe stoc material antiderapant care ar putea ajunge estimativ până în jurul datei de 15 ianuarie 2017. Din acestea, 84.729 tone sare, 55.754 tone nisip, 604 tone motorină, 986 tone clorură de calciu şi 202 tone produs ecologic.

CNAIR a lansat recent licitaţia pentru achiziţia a 250.000 tone de sare pentru deszăpezire pentru iarna 2016-2017, valoarea estimată a contractului fiind de 75,8 milioane lei (16,9 milioane euro), cu tot cu TVA. Compania estimează că până la 30 noiembrie contractul va fie semnat.

De asemenea, a precizat că va negocia direct contractele de deszăpezire pentru şase loturi, în timp ce acordurile cadru pentru zece loturi sunt contestate. Pentru loturile unde încă nu sunt încheiate procedurile de licitaţie din cauza contestaţiilor, dar şi din cauza perioadelor legale de aşteptare pentru încheierea acordurilor cadru, deszăpezirea se va face cu utilajele proprii ale companiei sau cu utilaje distribuite din cadrul altor acorduri cadru semnate, precizează CNAIR.

NU au finalizate acordurile-cadru privind activitatea de deszăpezire din sezonul de iarnă 2016-2017. Aproape toate celelalte drumuri mari din ţară au procedura finalizată. Joi, 13.10.2016, la sediul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avut loc o şedinţă cu toţi factorii responsabili din companie referitoare la programul de “Întreţinere curentă pe timp de iarnă 2016 – 2020”. A fost analizat stadiul de semnare a acordurilor cadru pentru activitatea de deszăpezire, stocurile materiale cât şi inventarierea utilajele proprii din dotare.

Pentru Autostrada A2 (Bucureşti – Lehliu) procedura a fost anulată. La fel  au fost anulate pentru alte două loturi de autostrăzi, câte unul din A1, şi A3, şi pentru trei SDN-uri (SDN Bucureşti Sud, SDN Piteşti şi SDN Ploieşti).

“Le-am cerut tuturor să fie pregătiţi, să se conformeze programului operativ stabilit. La această dată, cu toate că mai avem pe stoc 100.000 tone sare, am reluat procedura de achiziţie publică şi cred că vom avea mai mulţi ofertanţi astfel încât să putem încheia contractul şi la iarnă să nu avem probleme.

Direcţiile regionale au ca misiune verificarea stării utilajelor de deszăpezire, pentru ca acolo unde nu sunt încă semnate acorduri – cadru, şi situaţia o impune, să se poată interveni cu promptitudine. Săptămâna viitoare voi avea cu toţi colegii din ţară prima video-conferinţă şi am aşteptarea ca toate direcţiile regionale să fie organizate cu utilaje, materiale şi personal deservent”, a declarat Cătălin Homor, director general CNAIR SA, potrivit RTV.NET