A.U.R.: Tinerii pleacă, iar Guvernul se piaptănă…

o lună ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru A.U.R.: Tinerii pleacă, iar Guvernul se piaptănă…

Motivele pentru care tinerii părăsesc ţara sunt diverse. Nu părăsesc România doar cei care au probleme materiale sau cei care pleacă la studii.

 

Părăsesc ţara chiar şi cei care au o stabilitate financiară şi venituri ridicate. Pleacă din ţară corporatişti, IT-işti, manageri, oameni cu poziţii sociale peste medie. În tot acest timp ne îmbătăm cu creşterea PIB-ului şi prognozele de creştere economică.Acestora le-a ajuns până în gât lipsa de educaţie, lipsa bunului simţ, nervii din trafic, s-au săturat de „bâta dată-n pereţi”.

Oamenii nu mai vor să vadă circ, butaforie, agramaţi care iau decizii. Este jenant să vezi câţi mini-satrapi cu pseudo-cariere nu ştiu să pună cratima unde trebuie, dar iau decizii pentru alţii. De ce am dori să trăiască aici copiii noştri? Ce are de oferit această ţară dacă vom merge în direcţia actuală impusă de ,,haita de lupi “?Soluţii ar fi, dar trebuie să ne înconjurăm cu oameni de calitate!
Însă, pe termen lung, nu rezolvăm nimic dacă mediul general nu se schimbă. Ne izolăm în nişte bule. Doar aşa cred că putem rezista, cât vom mai rezista pe aici, dacă vom rezista aici. Principalele motive care îi determină pe tinerii din România să plece din ţară sunt neîncrederea în autorităţi şi corupţia generalizată.Oamenii care aleg să plece poartă cu ei povara neajunsurilor, lacrimi grele de neputinţă şi, cu ultima speranţă împachetată în valiză, pleacă spre necunoscut, cu gândul timid că, poate, de data asta soarta le va rezerva altceva.
România este ţara care îşi alungă viitorul!