A.U.R.: ”Solicit Guvernului să ia în serios revendicările taximetriştilor!”

4 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru A.U.R.: ”Solicit Guvernului să ia în serios revendicările taximetriştilor!”

De prea mult timp, taximetriştii se confruntă cu o concurenţă neloială din partea companiilor de transport alternativ, care operează în afara legii.

 

Această situaţie a dus la scăderea drastică a veniturilor taximetriştilor şi a intensificat instabilitatea muncii lor.Să nu uităm că taximetriştii români au asigurat un transport public sigur şi confortabil, contribuind semnificativ la bunăstarea societăţii. Dincolo de serviciile oferite, ei s-au remarcat prin responsabilitate civică, achitând cu regularitate taxe şi impozite şi sprijinind progresul României.

Guvernul a ignorat până acum revendicările legitime ale taximetriştilor. Deşi au fost organizate numeroase proteste şi negocieri, autorităţile nu au luat nicio măsură concretă pentru a rezolva problema.Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă publicat recent de Ministerul Transporturilor este un pas în direcţia corectă, dar nu este suficient. Eliminarea posibilităţii de emitere a copiilor conforme pentru maşinile închiriate sau de comodat este o măsură necesară, dar nu va rezolva problema concurenţei neloiale.Este esenţial ca Guvernul să pună în aplicare un sistem de restricţionare a numărului de licenţe pentru transportul alternativ. Această măsură va asigura o concurenţă loială pe piaţă şi va proteja veniturile taximetriştilor.Partidul AUR sprijină protestul taximetriştilor şi solicită Guvernului să acorde atenţia cuvenită revendicărilor acestora. Este timpul ca autorităţile să ia măsuri concrete pentru a rezolva această problemă şi a proteja o profesie importantă pentru economia românească.
foto: cancan.ro