Călărași. Polițiștii locali nu au putut prinde hoțul din cimitir / el a fost prins de polițiștii adevărați

3 săptămâni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Călărași. Polițiștii locali nu au putut prinde hoțul din cimitir / el a fost prins de polițiștii adevărați

Despre faptul că Poliția locală necesită reorganizare s-au făcut multe comentarii pe rețelele de socializare. Faptele au dovedit că exercitarea unei meserii, a unei profesii necesită experiență. Că probele sportive, tragerile cu armamentul din dotare  nu mai sunt obligatorii la evaluările anuale / acestea dar și multe altele au permis ca anumiți polițiști să nu mai poată prinde infractori sau să își exercite meseria cu responsabilitate.

În fapt cimitirele din Călărași sunt invadate de cerșetori și minori care fură ce găsesc. Cel mai expus este Cimitirul Central unde sunt zeci de reclamații privind furtul/ distrugerea de grilaje, cruci dar și furtul de bunuri de asupra persoanelor vârstnice îndeosebi atunci când vin să își jelească rudele. Printre făptuitori și un anume Denis, minor trimis probabil de rude la furat. A fost alergat de către groparii din Cimitirul Central de mai multe ori cu lopețile, după ce a atacat persoane, a furat ce a putut de asupra altora. Printre ei și un bătrân de 72 ani trântit cu capul de un monument și jefuit – arată administrația cimitirelor. Situația îngrijorătoare a determinat să se apeleze la Polița Locală. O instituție de prea multe ori neputincioasă și care nu se poate implica eficient. Pentru că infractorul nu a putut fi prins s-a apelat la polițiști adevărați de la Poliția mun. Călărași. Infractorul a fost prins.

Comunicat de presă IPJ Călărași

Identificat și reținut de polițiști pentru furt

 

La data de 17 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au fost sesizați, prin  S.N.U.A.U. 112, de către administratorul unui cimitir din municipiul Călărași, cu privire la faptul că au fost sustrase bunuri din pichetul de prevenire și stingere a incendiilor.

În fapt, o persoană necunoscută prin forțarea sistemului de închidere al pichetului P.S.I., a pătruns în interior și a sustras un stingător de incendiu, iar în momentul în care a fost depistat de către agenții de securitate a abandonat bunul și a fugit.

Cercetările desfășurate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecătoria Călărași, au condus a identificarea  persoanei în cauză, respectiv un tânăr, din municipiul Călărași.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, iar față de tânăr a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.