400 polițiști călărășeni în serviciul comunității de Crăciun

4 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru 400 polițiști călărășeni în serviciul comunității de Crăciun

Nr. 395 din 22 decembrie 2017

Peste 400 de polițiști vor acționa, în perioada 23-26 decembrie a.c., pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută în condiții de liniște și siguranță.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași sunt la datorie, în serviciul comunității, în perioada Crăciunului, pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, protejarea patrimoniului și a drepturilor și libertăților cetățenilor, astfel încât sărbătorile să fie petrecute în liniște.

Din totalul polițiștilor, peste 300 sunt de la structurile de ordine publică, aproape 80 sunt polițiști de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: poliția transporturi, investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenție rapidă și polițiști de la arme, explozivi și substanțe periculoase.

Activitățile vor fi desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.

De asemenea, polițiștii se vor afla în rezervă, fiind pregătiți să intervină dacă va fi nevoie.

Pe drumurile publice, pe principalele artere și pe traseele de acces către aceste zone, polițiști de la rutieră vor acționa pentru menținerea fluenței și prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind amplasate, în acest sens, în trafic, aparate radar pe autospeciale inscripționate.