Primarul Rîjnoveanu cere restituirea banilor cheltuiți în proiecte pentru care guvernul a epuizat creditarea. VIDEO

3 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Primarul Rîjnoveanu cere restituirea banilor cheltuiți în proiecte pentru care guvernul a epuizat creditarea. VIDEO

În urma anunțului făcut de  Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației din care rezultă că s-au epuizat creditele bugetare alocate PNDL pentru anul în curs, primarul com. Roseți, Nicolae Rîjnoveanu a declarat, joi 1 iulie, la sediul PSD, că-și dorește ca ministerul să se restituie măcar sumele deja cheltuite din resurse proprii pentru implementarea proiectelor, banii fiind necesari a continua alte investiții aflate, în diferite faze de execuție.

 VIDEO

Primar Nicolae Rîjnoveanu: Toată lumea știe, atât presa cât și conducerea Consiliului Județean, că în comuna Roseți s-au făcut foarte multe lucrări și că suntem beneficiarii mai multor proiecte în execuție. Pe PNDL am o lucrare  pentru modernizare școli. Numai eu știu cât s-a muncit ca să putem s-o aducem pe linia de plutire iar procesul de învățământ să se deruleze așa cum trebuie, la nivel de localitate. Acest process se desfășoară în 5 corpuri de școală, 3 dintre ele funcționând de peste 140 de ani.

La ora actuală se lucrează, mai sunt foarte puține lucrări de executat, estimate la 500 de mii de lei. Dar trebuie să vă spun un lucru. În momentul de față am 4210884 de lei, documente și situații de lucrări executate și depuse la Ministerul Dezvoltării. Trebuie să-mi completez acești bani pentru că de modul cum se derulează cheltuielile, depind celelalte proiecte, lucrări pe care le am în execuție.

De exemplu, la proiectul  pentru rețeaua de apă și canalizare din sumele pentru Dezvoltare, deja am cheltuit 4 milioane de lei. Plătiți la această lucrare care se derulează pe PNDL. Trebuie să recuperez banii pe care să-I duc la capitolul Dezvoltare. Alt proiect de extindere rețea electrică e un proiect în care partea de cofinanțare care trebuie achitată e de 800 de mii de lei. Dacă eu nu recuperez toți banii pe care i-am utilizat la PNDL, n-am cu ce să continui aceste lucrări. Nu știu cum se poartă discuția dar nu cred că e normal ca atunci când începi o lucrare să n-o duci la bun sfârșit…Noi știm ce avem de făcut și ei știu bine ce au de făcut. N-am crezut niciodată că Guvernul nu e în stare să rezolve problema așa cum trebuie.

De ce nu ne-au avertizat cu un an înainte de ceea ce se întâmplă ca să ne fi putut programa cheltuielile? Rămânem în pom cu foarte multe lucrări pentru că rămânem fără bani în buget ca să putem acoperi cheltuiellile. Deci măcar să ni se restituie banii pe care i-am cheltuit ca să derulăm cât putem proiectele pe banii noștri. Sunt total nemulțumit de ce s-a întâmplat… a declarat primarul Nicolae Rîjnoveanu…