134 de ani de la nașterea Elisei Leonida Zamfirescu – una dintre primele femei inginer din lume

2 luni ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru 134 de ani de la nașterea Elisei Leonida Zamfirescu – una dintre primele femei inginer din lume
Pe 10 noiembrie 2021 se împlinesc 134 de ani de la nașterea Elisei Leonida Zamfirescu, prima femeie acceptată ca studentă la Academia Regală Tehnică din Berlin și una dintre primele femei inginer din lume. Cu toate că i s-a oferit un post de inginer în Germania, Elisa s-a întors în România, unde a obținut un post de inginer la Institutul Geologic din București. În paralel a avut și o activitate didactică la Școala de Fete “Pitar Moș” și la Școala de electricieni și mecanici din București, unde a predat fizica și chimia.
Acest eveniment constituie un prilej să amintim de absolventele Academiei Tehnice Militare “Ferdinand I” cu care ne mândrim atât în țară cât și peste hotare. Prima promoție a Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”, din care au făcut parte și fete, a absolvit în anul 2006. De atunci și până în prezent, în Academie au finalizat studiile peste 450 de fete care au devenit ofițeri ingineri în Armata României și în celelalte structuri din Sistemul de Apărare și Securitate Națională.