13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România … Mereu la datorie, « ostaşii de foc » veghează la liniştea semenilor

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România … Mereu la datorie, « ostaşii de foc » veghează la liniştea semenilor

Aniversarea, la 13 septembrie, a Zilei Pompierilor din Romania, ne readuce în memorie sacrificiul ostaşilor pompieri, care, în anul 1848, au scris cu propriul  sânge o pagină de istorie, de devotament şi de iubire de ţară dusă până la jertfa supremă, în inegala confruntare din Dealul Spirii cu armata otomană venită să înăbuşe Revoluţia Română. Pompierii au scris, prin faptele lor de eroism, curaj şi sacrificiu, pagini memorabile în cartea tradiţiilor, ca salvatori ai semenilor, în lupta împotriva dezastrelor, dar desigur, şi ca apărători ai patriei, în momentele cruciale ale făuririi şi dezvoltării României moderne.

Cu ocazia sărbătoririi acestui deosebit eveniment, plin de încărcătură istorică, în vederea perpetuării amintirii şi cinstirii eroismului dovedit pe câmpul de luptă de către înaintaşii noştri, precum şi pentru a reaminti opiniei publice valorile fundamentale ale patriotismului şi respectul faţă de tradiţiile armei pompierilor, pentru a aduce totodată în atenţia oamenilor câteva dintre principalele preocupări şi fapte concrete întreprinse pentru apărarea vieţii şi proprietăţii, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă « Barbu Ştirbei » Călăraşi a desfăşurat mai multe acţiuni menite să acorde importanţa şi atenţia cuvenite acestei zile de sărbătoare a ostaşilor de foc.

În acest sens, I.S.U. « Barbu Ştirbei » Călăraşi a desfăşurat prin subunităţile sale mai multe exerciţii şi aplicaţii demonstrative, și a  prezentat publicului larg cu ocazia « săptămânii porţilor deschise » tehnica de intervenţie folosită în situaţiile de urgenţă şi în misiunile specifice.

În data de 13 septembrie 2017 (miercuri), începând cu orele 10.00, la reşedinţa inspectoratului, din strada București, nr. 344, s-au  desfăşurat mai multe activităţi în prezenţa oficialităţilor locale şi a reprezentanţilor mass media. Au fost avansați în grad pompierii militari care s-au evidenţiat în activitate, obţinând rezultate deosebite, și au fost premiaţi câştigătorii concursurilor sportive dedicate acestui eveniment. La sfârșit au fost prezentate invitaţilor echipamentele şi cele mai noi autospeciale intrate în dotarea unităţii, și au avut loc exerciţii demostrative.