Ruinele fostei poște rezistă…

7 ani ago Pîrloagă Marian Comentariile sunt închise pentru Ruinele fostei poște rezistă…

Ruinele fostei clădiri a Poștei s-au încăpățânat să cadă la furtuna de astăzi. Ele sunt puternic ancorate în realitate de castanii care au crescut prin clădire.
Una dintre minunile municipiului nostru va fi reabilitarea clădirii, proiect strategic dar și electoral al edilului. Primarul Dan Drăgulin a prezentat acest Proiect finanțabil din POR 2014-2020, dar…

posta-2

Vântul puternic de zilele trecute a făcut multe nenorociri dar nici una atât de mare ca cea din zona așa zis centrală a municipiului Călărași. Astfel la șantierul început de peste 15 ani toate utilajele, macarale, buldozere, chiar și lopețile, au fost luate de vânt și duse atât de departe încât nimeni nu le mai poate găsi.

Furtuna va întârzia construcția lucrării cu cel puțin cinci ani de zile, au declarat trecătorii îngrijorați de reabilitarea fostului sediu al PNL Călărași. Nu se pot cumpăra utilaje noi până nu se face un studiu de fezabilitate pentru a afla dacă este, într-adevăr, nevoie de utilaje pentru a finaliza lucrarea, consideră cetățenii.

De pe site-ul personal al primarului aflăm că în prezent, constructia se prezinta intr-o stare fizica precara, fiind practic o ruina din care au ramas numai peretii din zidarie plina presata.

posta-3

Proiectul are in vedere realizarea unui Centru de Cultura Contemporana si a Muzeului Postei Vechi – Calarasi. Principalele obiective vor fi:

– restaurarea cladirii monument istoric a Postei Vechi in intregime si aducerea ei cat mai aproape de imaginea initiala

– consolidarea cladirii, avand ca scop asigurarea stabilitatii si sigurantei acesteia

– refunctionalizarea spatiilor interioare, constand in compartimentarea spatiului interior cat mai aproape de planul initial al cladirii, pentru realizarea unor spatii publice multifunctionale, a unor spatii muzeistice si a unor spatii destinate administrarii Centrului de Cultura.

Sistemul constructiv, finisaje si instalatii se va constitui din: structura de zidarie portanta de caramida confinata cu stalpi si centuri de beton de beton armat, plansee din beton armat, acoperis tip sarpanta cu invelitoare de table, pardoseli din piatra naturala, placate ceramice si dusumea stejar stratificat, tamplarie termo-fonoizolanta din lemn stratificat de stejar. Incalzirea se va face printr-o centrala termica cu gaze natural.

Aria desfasurata a constructiei va fi de 706,52 mp, din care subsol 238,64 mp, parter 156,03 mp, etaj I 155,90 mp, mansarda 155,95 mp.